Premijera dokumentarnog filma o Marini Abramović

Dokumentarni film “Povratak kući – Marina Abramović i njena deca“ Borisa Miljkovića biće premijerno prikazan domaćoj publici 5. decembra na platformi “Moj OFF“. Reč je o najpoznatijem domaćem onlajn bioskopu, nastalom u aprilu ove godine, kako bi nam u jeku pandemije bioskop doneo u domove, a od tada je bio domaćin i mnogih festivala.

Ovaj film je intimna priča o životu umetnice Marine Abramović koja opisuje dileme koje su je okupirale tokom njene mladosti koju je provela u Beogradu, njene ljubavne izbore i posebnu vrstu umetničke usamljenosti koja se gotovo uvek vezuje za pojam izvrsnosti.

Povod i inspiracija Miljkoviću, koji potpisuje scenario i režiju, bile su neobične okolnosti Marininog povratka Beogradu nakon četiri decenije i njena putujuća retrospektivna izložba “Čistač” sa finalnim odredištem u prestonici. Ipak, film se ne bavi samom izložbom, već emocijom koju izaziva povratak kući.

Svetska premijera filma “Povratak kući – Marina Abramović i njena deca” održana je na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Sarajevu, a potom su usledili istaknuti međunarodni filmski festivali.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: