Predstave još dva pozorišta možemo gledati na internetu

Jugoslovensko dramsko pozorište pridružilo se pozorištima koja tokom vanrednog stanja emituju snimke svojih predstava na internetu. Na sajtu i Jutjub kanalu ovog pozorišta od četvrtka, 26. marta 2020. publika će imati priliku da pogleda snimke nekih od njihovih najgledanijih predstava.

Prva predstava koja će biti prikazana je “Hadersfild“ Uglješe Šajtinca u režiji Aleks Čizholm. Početak striminga je u 21 čas. Ista predstava moći će da se pogleda i naredna tri dana, 27, 28. i 29. marta takođe od 21 čas.

Nova predstava moći će da se pogleda narednog četvrtka, 2. aprila. Takođe od 21 čas biće emitovana predstava “Bure baruta“ Dejana Dukovskog u režiji Slobodana Unkovskog.

U četvrtak, 9. aprila, na strimingu su “Skakavci“ Biljane Srbljanović u režiji Dejana Mijača, dok je u četvrtak, 16. aprila, “na programu“ JDP-a predstava “Mletački trgovac“ Viljema Šekspira u režiji Egona Savina.

Sve predstave će biti reprizno emitovane i naredna tri dana po premijernom izvođenju (premijere će biti u četvrtak, a reprize u petak, subotu i nedelju).

Mališani će takođe imati priliku da na internetu gledaju predstave još jednog pozorišta za decu. Malo pozorište “Duško Radović” svoj rad prebacuje u digitalni prostor, pa će se od sada svake nedelje, u tri termina, održavati poseban radiofonski, pozorišni, i radioničarski program, sve putem interneta, na Jutjub kanalu Malog Pozorišta.

Svake srede u 20 časova (repriza subotom u 20 časova) najmlađa publika moći će da sluša emisiju “Bajka u 8”, a svake nedelje biće nova. Bajke čita i oživljava dobro poznati glas Vladislave Đorđević.

U sredu, 25. marta od 20 časova na programu je bajka “Divlji labudovi” Hansa Kristijana Andersena. Uz svaku bajku, dolaziće i propratni tekst o piscu, kompozitoru, kao i samoj bajci, uz predloge kako da slušanje bajke učinite što zanimljivijim i interaktivnijim, kako za decu, tako i za roditelje.

Svakog petka u 17 časova, emitovaće se video emisija/radionica “Napravi s Minom”. Zajedno sa Minom Miladinović, roditelji će imati priliku da sa svojom decom naprave figurice od papira.

Uz Minu, koja stoji iza brenda “Koko Daš”, brojnih pozorišnih scenografija i kreacija koje krase gradski prostor, deca će imati priliku da gledaju video radionicu origamija, japanske veštine pravljenja figurica od papira.

U formatu koji ohrabruje ne samo gledanje, već i oprobavanje u umetnosti origamija, “Napravi s Minom” je odlična prilika da se kroz aktivni odmor i zajedničko istraživanje još više zbližite sa svojom decom.

Malo pozorište “Duško Radović” emitovaće svake nedelje u 12 časova snimak jedne pozorišne predstave, sa sadašnjeg ili nekadašnjeg repertoara.

Ove nedelje, 29. marta u podne, možete da uživate uz “Strašne priče braće Grim”, u režiji Mika Gordona, za preporučeni uzrast od 5 do 10 godina.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: