Novi filmovi koje ćemo u septembru gledati u bioskopima

Nakon šest meseci, sledeće nedelje se konačno vraćamo u bioskope. Svi ljubitelji sedme umetnosti raduju se premijerama. Istražili smo koji nas filmovi ovog septembra očekuju na velikom platnu.

OPTUŽUJEM

Radnja novog filma Romana Polanskog, koji ćemo gledati već od 1. septembra, smeštena je u 1895. godinu kada je mladi francuski oficir jevrejskog porekla Alfred Drajfuz raščinjen zbog sumnje da je nemački špijun i potom osuđen na doživotno zatočeništvo na Đavoljem ostrvu. Među svedocima njegovog poniženja našao se i major Žorž Pikar promovisan u načelnika kontraobaveštajne službe koja je pratila Drajfuza. Međutim, kada Pikar otkrije da se tajne i dalje odaju Nemcima on upada u opasnu mrežu prevara i korupcije koje postaju pretnja, ne samo njegovoj časti nego i njegovom životu.

MARTIN EDEN

U bioskope nam 3. septembra stiže filmska adaptacija poznatog romana Džeka Londona koja prikazuje mladog siromašnog mornara i njegove težnje da postane pisac kako bi se klasno približio bogatoj porodici svoje verenice Elene. Uključuje se u socijalističke krugove što ga dovodi u konflikt sa Elenom i njenim buržoaskim svetom. Radnja ovog filma u koprodukciji Italije, Francuske i Nemačke premeštena je u Napulj 70-ih godina XX veka.

TENET

Masivni, inovativni i do sada najambiciozniji akcijski blokbaster koji je režirao i napisao fantastični Kristofer Nolan, jedan je od najskupljih filmova ikada snimljenih, a u bioskope stiže 3. septembra. Džon David Vašington glavni je protagonista novog naučno-fanstastičnog akcijskog spektakla. Naoružan samo jednom rečju – Tenet – i boreći se za opstanak celog sveta, glavni junak priče kreće kroz polumračni svet međunarodne špijunaže na misiji koja će se odvijati u nečemu izvan stvarnog vremena.

NOVI MUTANTI

“20th Century Studio” u saradnji sa “Marvel Entertaiment” predstavlja film Novi mutanti, originalni horor triler smešten u izolovanu bolnicu, gde je grupa mladih mutanta na psihijatrijskom praćenju. Kada počnu da se događaju čudne stvari, i njihove mutantske sposobnosti i njihovo prijateljstvo će biti na testu dok se budu borili za život. Na repertoarima domaćih bioskopa biće od 3. septembra.

10 DANA BEZ MAME

Ova francuska komedija stiže u bioskope 3. septembra. Antoan je šef ljudskih resursa jedne velike kompanije. Kada njegova supruga odluči da ode na odmor sa prijateljicama i ostavi ga da vodi računa o četvoro njihove dece, on je siguran da će to biti lako. Ali Antoan je precenio sebe i svoje mogućnosti.

JOŠ UVEK VERUJEM

Ovo je nadahnjujuća priča godine o muzičkoj zvezdi, Džeremiju Kampu i njegovom ljubavnom putovanju i gubitku. Američki pevač iza sebe ima dvanaestogodišnje muzičko iskustvo i brojna priznanja i ostvarenja, preko četiri miliona prodatih albuma, tri nominacije za “American Music Awards” i nominaciju za “Gremi”, a nastupao je u više od trideset zemalja sveta. Ovo je priča nastala na osnovu njegove intimne ispovesti u knjizi “I Still Believe” u kojoj je sa čitaocima podelio neka od životnih iskustava. Njegova supruga umrla je od raka kad je imao dvadeset i jednu godinu. Teški životni trenuci i patnja deo su njegovog života koji ga je na neki način oblikovao. Ova romantična muzička drama u bioskope stiže 3. septembra.

SUMRAK U BEČKOM HAUSTORU

Od 3. septembra gledaćemo i ovaj domaći dokumentarac o trojici bečkih taksista gastarbajtera koji se suočavaju sa problemom uvođenja velikih poreza, a koje povezuje vračara iz Istočne Srbije.

MULAN

Proslavljeni reditelj Niki Karo predstaviće nam epsku priču o legendarnoj kineskoj ratnici, u filmu koji nam stiže iz studija Dizni. Mulan, neustrašiva mlada žena rizikuje sve što ima, zbog ljubavi prema svojoj porodici i državi i postaje jedan od najvećih ratnika za koje je Kina ikada čula. Film je na repertoaru domaćih bioskopa od 10. septembra.

ISTINA

Ova francuska drama sa Ketrin Denev i Žilijen Binoš u glavnim ulogama donosi priču o Fabijen, ostareloj francuskoj filmskoj zvezda koja, uprkos povremenom gubitku pamćenja, ostaje dostojna poštovanja i na koju i dalje treba da se računa. Po objavljivanju Fabijeninih memoara, njena kćerka Lumir dolazi iz Njujorka u Pariz kako bi proslavile taj događaj. Između majke i kćerke dolazi do inteligentne i duhovite borbe mišljenja, pošto Lumir dovodi u pitanje majčinu ružičastu verziju prošlosti. Napetost u njihovom odnosu – koja je podvučena paralelom sa najnovijom Fabijeninom ulogom u jednoj naučno-fantastičnoj drami – postepeno popušta, čime se otvara put ka izmirenju. U bioskopima ćemo ga gledati od 10. septembra.

VAN KONTROLE

Oskarom nagrađenog Rasel Kroua gledaćemo u ovom eksplozivnom psihološkom trileru od 10. septembra. Svakodnevni odlazak na posao za Rejčel se pretvorio u noćnu moru kad je u saobraćajnoj gužvi naletela na stranca sa kojim je započela svađu jer je odbila da se pomeri. Jednostavno se našla u pogrešno vreme na pogrešnom mestu, a on će pokušati da uništi sve do čega joj je stalo. Razočaran u život, psihički nestabilan i nasilan, stranac se odlučuje za osvetu, pa počinje da je prati po celom gradu u nameri da ubije nju i njene najbliže.

KING’S MAN: POČETAK

Od 17. septembra gledaćemo priču o grupi najvećih kriminalaca i tirana koji se okupljaju kako bi isplanirali rat u cilju uništenja miliona ljudi. Jedan čovek će morati da se utrkuje s vremenom kako bi ih zaustavio.

SAMSAM

Ovaj animirani film na repertoaru će se naći od 17. septembra. Mladi i neustrašivi Samsam ima gotovo sve ono o čemu bi kosmički junak mogao da sanja: herojske roditelje, gomilu super prijatelja i sopstveni leteći tanjir kojim istražuje svemir, osim stvari koja mu nedostaje – njegove supermoći se još uvek nisu pojavile. Kada nova devojčica u školi, Mega, počne da podučava Samsama supermoćima, on u misterioznoj drugarici pronalazi šansu za otkrivanjem svojih nadljudskih sposobnosti. Njih dvoje zajedno kreću u kosmičku avanturu koja ih uči da, prijateljstvo i hrabrost mogu biti ono najvažnije o čemu sanjaju.

AFTER: POSLE SUDARA

Nastavak velike uspešne serije o ljubavi i strasti dvoje mladih koja ne priznaje granice, snimljenog prema bestseleru Ane Tod, koji je proglašen novom globalnom senzacijom poput Sumrak sage i erotsko-romantične trilogije Pedest nijansi sive. Nakon burnog početka veze i šokantnog otkrića, Tesa i Hardin moraju pronaći način da nastave svoju romansu. No, može li ljubav koja ne poznaje granice zaista opstati? Tesa polako počinje da uviđa kako bi mogla da izgubi sve. Hardin shvata da nema šta da izgubi – osim nje. Da li je zaista spreman da se promeni zbog ljubavi? Koliko je ona spremna da oprosti i, još važnije, da li joj se zaista sviđa slika budućnosti s Hardinom? Odogovori na ova pitanja očekuju nas na velikom platnu od 17. septembra.

RAT S DEKOM

Robert De Niro, Uma Turman i Kristofer Voken tumače uloge u ovoj komediji koja u domaće bioskope stiže 17. septembra. Piter je presrećan što će deka doći da živi sa njima. Biće presrećan do trenutka u kom će shvatiti da se deka ne useljava samo u njihovu kuću, već i u njegovu sobu. To znači da se Piter preseljava na jezivi tavan. Iako voli svog deku, Piter voli i svoju sobu, tako da nema izbora već da objavi rat. Uz pomoć svog druga Piter pravi strategiju kako da natera deku da se preda i vrati mu sobu. Međutim, deka je opasniji nego što izgleda i ima svoj plan.

SNEŽANA I 7 PATULJAKA – SINH

U bioskope nam 17. septembra stiže južnokorejska animirana verzija popularne bajke puna avanture i smeha. Poznata priča sada je u novom izdanju. Ovoga puta čarolija se ne skriva u jabuci nego u magičnoj crvenoj cipelici pomoću koje će se princeza osloboditi kletve koja ju je pretvorila u patuljka.

HOTEL BEOGRAD

Srpsko-ruski film koji je doživeo premijeru, ali ne i bioskopski život zbog vanrednog stanja, imaćemo priliku da gledamo od 24. septembra. Pavle je bogati naslednik i vlasnik prestižnog hotela Beograd, poznat po svojim burnim izlascima i raskalašnom načinu života. Kada se u taj svet umešaju beogradska mafija, luda nevesta, stara ljubav i neobična familija, njegov lagodan život se pretvara u avanturu gde je sve moguće. Romantična bajka sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi nasmejaće vas do suza i odvesti na neku drugu planetu.

ANTEBELLUM

Zastrašujući misteriozni horor triler koji okupira pažnju prati uspešnu autorku Veroniku Henlej zarobljenu u zastrašujućoj poremećenoj stvarnosti. Veronika mora da razotkrije jezivu misteriju pre nego što bude prekasno. U bioskope stiže 24. septembra.

GRENLAND: POSLEDNJE UTOČIŠTE

Džerard Batler nalazi se u glavnoj ulozi ove akcije koju ćemo gledati od 24. septembra. Naučnici otkrivaju da će u Zemlju udariti meteor i da će to dovesti do apokalipse i izumiranja čovečanstva. Jedina nada za opstanak je sklonište u bunkerima na Grenlandu. Film prati pokušaj glavnih junaka da stignu do odredišta na Grenlandu.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: