Započnite godinu uz odabrane filmove u DKC Beograd

Sve filmofile obradovaće vest da od prvog dana 2021. godine mogu uživati u probranim filmovima na velikom platnu. Kulturni centar Beograd program za ovu godinu započinje sa najgledanijim ostvarenjima iz prethodne godine koji će se prikazivati od 1. do 15. januara. Možete se podsetiti svojih favorita i nadoknaditi propušteno.

Kapacitet sale je zbog epidemioloških mera ograničan na jednu trećinu, odnosno 90 mesta. Cena karte je 250 dinara.

U nastavku pogledajte repertoar novogodišnjeg programa.

1. – 3. januar

17.00   LEPO DOBA
Francuska 2019.
Režija: Nikolas Bedos

Danijel Otej igra čoveka koji dobija mogućnost da se vrati četrdeset godina unazad i ponovo proživi najlepšu nedelju svog postojanja, kada je upoznao ljubav svog života.

19.00   MOJ JUTARNJI SMEH
Srbija
Režija: Marko Đorđević

Iznenađujuća, iskrena i duhovita priča o zakasnelom odrastanju tridesetogodišnjaka Dejana koji konačno gubi nevinost, nagrađena je Gran Prijem na Festivalu autorskog filma i stekla kultni status.

4 – 6. januar

17.00   ZEMLJA MEDA
Makedonija 2019.
Režija: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

Jedini je film u istoriji nominovan za Oskara i za najbolji strani film i za najbolji dokumentarac. Vizuelno spektakularna i emotivna priča govori o divljim pčelama i jednoj sasvim jedinstvenoj pčelarki.

19.00   O BESKONAČNOSTI
Švedska, Nemačka, Norveška 2019.
Režija: Roj Anderson

Osvrt na ljudski život u svoj njegovoj lepoti i surovosti, uzvišenosti i banalnosti, u prepoznatljivom stilu velikog Roja Andersona: melanholično, duhovito, poetično i apsurno. Osvijio je Srebrnog lava za najbolju režiju u Veneciji.

7 – 9. januar

17.00   ŽAO NAM JE ŠTO SMO VAS PROPUSTILI
Velika Britanija, Francuska, Belgija 2019.
Režija: Ken Louč

Prezaduženi Riki se zapošljava kao dostavljač, ali posao stavlja njega i njegovu porodicu na nove izazove. Novo ostvarenje maestralnog Kena Louča donosi još jednu snažnu i emotivnu priču o svakodnevnoj drami običnih ljudi.

19.00   TELO HRISTOVO
Poljska, Francuska 2020.
Režija: Jan Komasa

Nakon što doživi duhovnu transformaciju u popravnom domu, mladić se predstavlja kao sveštenik i preuzima parohiju. Uzbudljiva drama o iskupljenju i duhovnosti nominovana je za Oskara za najbolji strani film.

10 – 12. januar

17.00   ASIMETRIJA
Srbija, Slovenija, Italija 2019.
Režija: Maša Nešković

Leto je vrelo, ulice Beograda su puste, priče tri ljubavna para u različitim razdobljima života se prepliću. Maštovit i uzbudljiv debi mlade rediteljke Maše Nešković.

19.00   OTAC
Srbija, Nemačka, Francuska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija 2020.
Režija: Srdan Golubović

Priča o čoveku kome oduzimaju decu zbog siromaštva i njegovoj borbi da ih povrati. Drama zasnovana na istinitoj priči pobrala je izuzetne pohvale i čak dve nagrade na prestižnom Berlinskom festivalu.

13 – 15. januar

17.00   AJVAR
Srbija 2019.
Režija: Ana Maria Rosi

Nataša Ninković i Sergej Trifunović igraju uspešni bračni par emigranata koji se za praznike vraćaju u Srbiju. Povratak donosi suočavanje sa sobom i potisnutim problemima.

19.00   ISTINA
Francuska, Japan 2019.
Režija: Koreeda Hirokazu

Čuveni majstor porodičnih drama, Koreeda Hirokazu režira Katrin Denev kao filmsku divu koja je objavila memoare i Žilijet Binoš kao njenu ćerku koja će dovesti u pitanje majčinu ružičastu verziju prošlosti.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: