Instagramična mesta Beograda

Leto je mnogima omiljeno godišnje doba i zbog toga ne želimo da se završi. Sunčane dane pred nama zato treba iskoristiti na najlepši način. Mnogi leto i tople dane povezuju sa odlaskom van grada, međutim predivna mesta očekuju nas i u našem glavnom gradu. Kako je osim dobrog provoda, danas važna i instagramična fotografija, donosimo vam predloge za mesta u Beogradu koja će biti savršena scenografija za vaše letnje uspomene.

KALEMEGDAN

Najpoznatija atrakcija naše prestonice svakako je njen najveći park smešten u centru grada na ušću Save u Dunav. Prelepa Beogradska tvrđava privlači turiste širom sveta, a pogled na nju podjednako je pitoreskan, kao i zalazak sunca iznad beogradskih reka.

HRAM SVETOG SAVE

Najveći hram u našoj zemlji još jedna je od glavnih atrakcija prestonice. U srcu Vračara u prelepom parku idilične fotografije upotpunjuje fontana koja se nalazi ispred njega.

MAMA SHELTER

Ovaj francuski hotel u najpoznatijoj beogradskoj ulici veoma zanimljivog enterijera idealan je za goste Beograda, a Beograđani osim u njegovoj unutrašnjosti, mogu uživati u prostranom rooftop baru sa pogledom na najlepše beogradske građevine uz čašu omiljenog pića. Raznobojan ambijent terase i pogled na Sabornu crkvu učiniće svaku fotografiju instagramičnom.

MANUFAKTURA

Verovatno da ne postoji Beograđanin, ni njegov gost koji je prošetao centrom grada, a da nije primetio baštu ovog restorana domaće kuhinje ukrašenu crvenim kišobrančićima. Osim u uživanju u hrani i piću, ovo je definitivno mesto na koje se dolazi kako bi se fotografisalo u originalnom ambijentu.

BETON HALA

Čini nam se da se poslednjih godina Beograd sve više seli na svoje reke. U Karađorđevoj ulici od magacionerskog prostora i industrijske zone nastao je epicentar gradskih dešavanja. Najbolji restorani u gradu smešteni su upravo na ovom šetalištu. Beton hala je sinonim za dobar provod, a nezamislivo je da posetite Beograd i nemate fotografiju sa ovog mesta. Bele stepenice koje vode sa parkinga, bašte restorana i pogled na reku savršene su pozadine za instagramičnu fotografiju, pogotovo ako uhvatite zalazak sunca.

ZEMUNSKI KEJ

Još jedan pogled na reku, ali u ovom slučaju Dunav, uz predivne labudove koji su stalni meštani ovog keja, učiniće da se osećate kao na nekom magičnom mestu, a da tako izgledaju i vaše fotografije.

SKADARLIJA

Ulica u kojoj su živeli i stvarali najveći umetnici, beogradski Monmartr, šetalište na kome su beogradske dame lomile štikle na kaldrmi i mesto na kome možete osetiti boemski duh nekadašnjeg Beograda, neizostavna je stanica za svakog posetioca glavnog grada. Bašte čuvenih restorana ukrašene cvećem i kaldrma kojom su hodali velikani ne smeju ostati nezabeležene na fotografiji.

BOHO BAR

Kada se pomene instagramičan Beograd nemoguće je ne pomenuti letnju baštu iz koje poslednjih godina svaki Beograđanin koji ima ovu društvenu mrežu ima makar jednu fotografiju. Smešten u srcu Kalemegdana, ovaj šareni lokal u kom je svaki detalj pažljivo osmišljen zove na odmaranje u lejzi begovima, ispijanje ukusnih koktela, uživanje u zalasku sunca iznad Beogradske tvrđave i naravno da se sve to mora ovekovečiti fotografijom koja na ovom mestu gotovo ne može da ispadne loše.

BEOGRAD NA VODI

Najnovije beogradsko šetalište Sava promenada privlači Beograđane različitim sadržajima, a njegovo uređenje, pogled na reku i zanimljivi umetnički motivi brzo su postali i omiljeno mesto za fotografisanje.

KOSANČIĆEV VENAC

Jedan od najlepših i najstarijih delova prestonice nosi duh prošlih vremena, umetnosti i stvaralaštva, a renovirane ulice idealne su za šetnju i uživanje u toplom danu. Kafići, galerije, pogled na reku, kaldrma i predivne građevine vraćaju u neka zaboravljena vremena, kako uživo, tako i ovekovečena na fotografijama.

JAZZ BAŠTA

Još jedna bašta bez koje se ne može zamisliti leto u Beogradu, smeštena upravo ispod Kosaničevog venca, idealno je mesto za uživanje u kraju radnog dana ili vikendu. Pažljivo osmišljeni detalji u beloj boji, cveće na svakom stolu, rustičan ambijent, žive svirke, vino i sir su nešto što ćete želeti da zapamtite, a fotografije u ovom ambijentu savršeno će čuvati uspomenu na ove trenutke i pre svega izgledati potpuno instagramično.

BOTANIČKA BAŠTA

Smeštena u srca grada, ova oaza zelenila, poslednjih godina sve je češći izbor mladenaca koji za svoje fotografisanje biraju upravo ovaj neobični ambijent. U mnoštvu različite vegetacije, koju u našoj zemlji možete sresti jedino na ovom mestu, predivno uređen park, jezerce, mostići i čarobna staklena bašta učiniće da fotografije izgledaju zaista magično.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: