Miholjsko leto u najušuškanijoj beogradskoj Bašti

Oktobar nas je obradovao sunčanim i toplim danima i vratili smo se u omiljene letnje bašte da uhvatimo poslednje zrake sunca pre hladnih dana koji nas očekuju. Danas vas vodimo u jednu od najušušakinijih i najromantičnijih beogradskih bašta, Jazz Baštu.

U Karađorđevoj ulici, na vrhu stepenica koje vode sa Brankovog mosta ka reci, u zgradi izgrađenoj u 19. veku nalazi se ovaj kutak u koji se već godinama selimo sa prvim prolećnim danima. Svaki detalj ove bašte pažljivo je izabran i uklopljen u prelepi ambijent. Oduševiće vas stari ramovi za slike, vaze, uvek sveže cveće, neobične šoljice i džezve, kao i pregršt drugih detalja u ovom dvorištu na dva nivoa.

U letnjim mesecima u samoj bašti se organizuju večernje svirke u kojima uživamo uz veliki izbor koktela, a sa dolaskom jeseni muzika se seli u unutrašnji deo kafića, u čiju dekoraciju nije uloženo ništa manje truda. Uz čašu vina i zvuke džeza, na meniju će za sebe naći nešto i vegani i gurmani.

Od četvrtka do subote organizuje se raznovrstan muzički program, u kome prednjači džez. Čuvene su tematske svirke melodija iz Diznijevih filmova za koje se uvek traži mesto više. Ovaj ambijent sa najlepšim zvucima i ljubaznim osobljem koje će vam poslužiti veliki izbor pića zajedno nas vode u bajke uz koje smo odrastali.

Od 13. oktobra Bašta nam je pripremila poseban jesenji program. Ušuškajte se u omiljeni džemper, ispijajte kafu ili čaj u ovom romantičnom lokalu i probajte specijalitete sa jesenjeg vikend menija koji uključuje pite od bundeve i jabuke, tanjir sira sa pečenim kestenjem preliven medom, potaže od bundeve i druge specijalitete zbog kojih ćete zavoleti jesen još više.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: