Juče je otvoreno privremeno prihvatilište za osobe bez krova nad glavom

Juče je na opštini Vračar, u Sazanovoj ulici 119 otvoreno novo privremeno prihvatilište za lica koja se tokom hladnog vremena nalaze na ulici ili u neadekvatnim uslovima. U opremljenoj kuhinji ljudi će moći da se ogreju i dobiju topao napitak. Sugrađani kojima je potrbna pomoć moći će da se jave svakog dana od 9 do 17 časova, a volonteri Crvenog krsta Vračar će ih prihvatati.

U Beogradu postoji Prihvatilište za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici, čiji je kapacitet 104 kreveta, a u kojem trenutno boravi 135 osoba.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević  je apelovala na sugrađane da ukoliko primete lica koja je potrebno privremeno izmestiti sa lokacija na kojima se nalaze, pozovu bilo koji od 17 centara za socijalni rad raspoređenih po opštinama, Prihvatilište za odrasla i stara lica ili Prihvatilište za decu.

Trenutno se u Prihvatilištu za odrasla i stara lica nalazi 123 korisnika, dok se u Prihvatilištu za decu trenutno nalazi 21 dete.

Sekretarka je kazala da Grad Beograd ima kapacitete da pomogne svim ugroženim sugrađanima, da reaguje pravovremeno i odmah po prijavi izlazi se na teren i pomaže ugroženima.

Neretko se događa da živimo veoma brzo i obraćamo pažnju na sve one stvari koje nam fale, a zaboravljamo da budemo zahvalni što imamo zdravlje, krov nad glavom i hranu. Svi oni koji se nađu u situaciji da mogu pomoći licima bez krova nad glavom neka to učine ili neka ih upute u Prihvatilište, jer je humanost najvrednija ljudska osobina. Divan način da završite godinu je da nekog usrećite.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: