Kako oporaviti kožu nakon zime

Nakon zimskih dana kada je koža bila izložena hladnom vazduhu i vetru, kao i veštački zagrejanim i suvim prostorijama, sa dolaskom proleća potrebna joj je pravilna nega kako bi povratila mekoću, blistavost i živost. U nastavku vam donosimo savete kako da je negujete i oporavite nakon zime.

Piling je jedan od prvih koraka ka negovanoj koži. Potrebno ga je raditi jednom nedeljno, tokom cele godine jer ćete na taj način ukloniti sa površine kože ostarele i mrtve ćelije. U rubrici lepota i zdravlje, među mnoštvom recepata za pilinge možete pronaći one koje odgovaraju vašem tipu kože.

Pravilna hidratacija podrazumeva redovno, kako spoljašnje, tako i unutrašnje hidriranje. Tokom svih godišnjih doba koži je potrebna vlaga koju ćete joj obezbediti upotrebom prirodnih hidratantnih krema i dovoljnim unosom tečnosti (minimum 2 l vode dnevno). Tokom proleća birajte lakše teksture kako vam se koža ne bi iziritirala i upalila, a masnije kreme ostavite za zimske dane.

Redovno korišćenje krema sa zaštitnim faktorom važno je tokom cele godine. Adekvatna krema sa zaštitnim faktorom čuva vašu kožu od štetnih sunčevih zraka, sprečava nastanak bora i tamnih fleka, kao i iritaciju kože. UV zraci oštećuju kolagenska vlakna i na taj način koža gubi elastičnost.

Svakodnevno čišćenje lica prirodnim sredstvima, ako već nije, treba da postane ritual koji nikada ne smete preskakati.

Masaža pozitivno deluje na mišiće lica, podstiče dotok krvi i kiseonika pa samim tim poboljšava njihovu funkciju. Masažu možete raditi sami, bez odlaska u salone tako što ćete lice masirati kružnim pokretima, počevši od brade prema čelu, po nekoliko minuta svakoga dana.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: