Izložba u čast Nedi Arnerić

U čast nedavno preminuloj glumici Nedi Arnerić koja je živela na Vračaru, Centar za obrazovanje i kulturu Božidarac organizuje izložbu fotografija i projekciju kultunog filma ”Višnja na Tašmajdanu” u ponedeljak 27. januara sa početkom u 19 časova, a ulaz će biti slobodan.

Veče će otvoriti Marko Novaković, pozorišni i filmski reditelj, urednik dramskog i domaćeg igranog i serijskog programa RTS-a. “Višnja na Tašmajdanu” je jugoslovenski film iz 1968. godine. Režirao ga je Stole Janković, koji je napisao i scenario zajedno sa Sinišom Pavićem. Film govori o rađanju jedne ljubavi između dvoje mladih, o njenom trajanju, sa svim teškoćama i lepotama koje ona nosi sa sobom, o gašenju te ljubavi usled sukoba sa prenaglašenom dinamikom i lažnim vrednostima savremenog života.

Neda Arnerić snimila je više od 100 filmova, a odigrala četrdesetak uloga u pozorištu. Za svoj rad dobila je brojne nagrade i priznanja. Dobitnica je “Zlatne arene” na Filmskom festivalu u Puli za ulogu u filmu “Haloa –Praznik kurvi”, reditelja Lordana Zafranovića. Dobila je i nagradu “Pavle Vuisić” za životno delo. Za svoja ostvarenja na filmu, 2009. godine, dobila je “Plaketu Jugoslovenske kinoteke”. Diva srpskog i jugoslovenskog filma ostaće upamćena po značajnim ulogama i anđeoskoj lepoti. 

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: