Filmski maraton: Džulija Roberts

Prvi decembarski vikend pravo je vreme da se sa voljenom osobom ušuškate ispod toplog ćebeta, isprobate nove recepte za ukusne napitke i poslastice i vikend provedete uz filmski maraton. Izabrali smo za vas po našem mišljenju najbolje filmove holivudske glumice sa najlepšim osmehom.

Uz romantične komedije Džulije Roberts smo odrastali, ali se ona jednako dobro snalazi i u drugim žanrovima. Ponosna je vlasnica najprestižnijih nagrada u filmskoj industriji, među kojima je i Oskar za najbolju žensku ulogu u filmu Erin Brokovič. U nastavku vam donosimo filmove šarmantne Džulije koji će vas nasmejati, rasplakati i zabaviti u hladnim danima pred nama.

ZGODNA ŽENA

Ovaj film iz 1990. godine proslavio je Džuliju Roberts koja tumači ulogu šarmantne prostitutke Vivijan koja uplovljava u romansu sa uspešnim biznismenom koga tumači Ričard Gir. Glumica je za ovu ulogu nagrađena Zlatnim globusom za najbolju glavnu glumicu, a nominovana je i za Oskara i Bafta nagradu. Film, koji mnogi opisuju kao modernu verziju Pepeljuge, postao je jedan od komercijalno najuspešnijih filmova devedesetih godina, a i danas se nalazi na listama najboljih romantičnih komedija. Iako ste verovatno već gledali ovaj film, sigurni smo da će vas nasmejati i da ćete u njemu uživati i u ponovnom gledanju.

ODBEGLA MLADA

Koliki je uspeh postigao glumači par Roberts – Gir govori činjenica da su se 9 godina nakon “Zgodne žene” njih dvoje ponovo našli na velikom platnu u još jednoj romantičnoj komediji. Džulija Roberts našla se u ulozi Megi, devojke koja postaje poznata zbog toga što je već nekoliko verenika ostavila pred oltarom. Ričar Gir tumači novinara koji od urednika dobija zadatak da napiše članak o Megi. Zanimljivo je da je produkcija filma trajala 10 godina i da su glavne uloge prethodno nuđene mnogim drugim glumcima, ali očigledno da je film čekao ovaj par. Teško da ste propustili da pogledate ovaj film u mnogobrojinim prikazivanjima na domaćim televizijskim stanicama, ali će vas sigurno zabaviti i ako ga odgledate još jednom.

ERIN BROKOVIČ

Ovaj biografski film iz 2000. godine snimljen po istinitim događajima doneo je Džuliji Roberts Oskara za najbolju žensku ulogu, kao i mnogobrojne druge nagrade. Ona tumači nezaposlenu samohranu majku troje dece koja postaje pravni savetnik, otkriva ekološko zagađenje i započinje sudsku borbu protiv moćne kompanije. Džulija sa puno emocije donosi priču o jednoj običnoj ženi u borbi protiv mnogo jačih od sebe i podseća nas koliko svaki pojedinac ima moć ukoliko digne glas protiv nepravde koja ga okružuje.

DOSIJE PELIKAN

U ovom pravnom i političkom trileru Džulija se takođe nalazi u poziciji razotkrivanja zavere u kojoj se nalaze najmoćniji ljudi države. Film je snimljen po istoimenom romanu, a u glavnoj ulozi se pored Džulije Roberts našao Denzel Vašington. Ona tumači ulogu studentkinje prava koja sastavlja izveštaj o mogućoj pozadini ubistva dvojice sudija Vrhovnog suda otkrivajući moguće nalogodavce, što njen život dovodi u opasnost. U pomoć poziva uglednog novinara koga tumači Denzel Vašington i započinje njihova borba za istinu, ali i za sopstvene živote.

U KREVETU SA NEPRIJATELJEM

Ovaj psihološki triler koji je zasnovan na istoimenoj noveli bavi se delikatnom temom porodičnog nasilja, a Džulija se našla u ulozi žene koja posle višegodišnjeg fizičkog zlostavljanja odlučuje da napusti svog nasilnog supruga tako da što lažira svoju smrt. Uz neizvesnost i uzbuđenje koje donosi ovaj triler, prepliću se i romantični elementi kada junakinja uplovljava u novu romansu.

VENČANJE MOG NAJBOLJEG PRIJATELJA

Ova netipična romantična komedija donosi priču o ljubavi, prijateljstvu i iznenađenjima. Pored Džulije, u ovom filmu igraju i Dermot Malroni, Kameron Dijaz i Rupert Everet. Uz više komičnih likova, nekoliko obrta i odličnu muziku koju predvodi pesma “I say a little prayer” u izvođenju Diane King uživaćete u opuštenoj večeri gledajući ovaj film.

JEDI, MOLI, VOLI

U ovom filmu iz 2010. godine koji je zasnovan na istoimenom biografskom romanu, Džulija igra Liz Gilbert, ženu koja se nakon razvoda našla na životnoj prekretnici i donosi odluku da napusti karijeru i dosadašnji život i krene na jednogodišnje duhovno putovanje kako bi otkrila šta zapravo želi u životu. Na svom putovanju ona uživa u italijanskoj kuhinji, oktiva snagu molitve u Indiji i pronalazi neočekivanu ljubav na Baliju.

ČUDO

U ovom emotivnom porodičnom filmu iz 2017. godine Džulija Roberts i Oven Vilson igraju roditelje dečaka koji je rođen sa teškim poremećajem zbog kog mu je lice deformisano. Dečaka glumi Džejkob Trembli, a njegovu sestru Izabela Vidović. Film prati njegov polazak u školu sa 10 godina jer do tada zbog operacija nije mogao da se školuje i njegovo suočavanje sa drugom decom i najvećim strahovima. Uz borbe koje on vodi pratimo i porodične odnose i suočavanje svakog njenog člana sa izazovima koje dečakov poremećaj nosi. Ova topla i inspirativna priča bazirana je na bestseleru Njujork Tajmsa i pokazuje nam da je moguće da dobro pobedi zlo.

MAĆEHA

U ovoj drami, Džulija se pojavljuje zajedno sa Suzan Sarandon i Edom Harisom. Ona tumači ulogu mlade maćehe koja pokušava da se uklopi u porodični život svog verenika koji ima dvoje dece iz prethodnog braka. U ovoj emotivnoj priči u kojoj se prepliću suze i smeh prikazani su kompleksni porodični odnosi, teškoća privikavanja na promene svih članova porodice, ali i to koliko nas nove životne okolnosti mogu naterati da prevaziđimo sve razlike i nesuglasice ukoliko smo spremni da otvorenog srca pružimo i primimo ljubav. 

IGRA NOVCA

U ovoj uzbudljivoj i napetoj kriminalističkoj drami iz 2016. godine, Džulija Roberts se na velikom platnu našla pored svog prijatelja Džordža Klunija. U toku direktong prenosa emisije o finansijama i ulaganjima, televizijski voditelj koga glumi Kluni, njegova producentkinja koju tumači Džulija i ceo tim u studiju postaju taoci gledaoca koji je po savetu voditelja uložio novac i izgubio ga u misterioznom padu vrednosti deonica na berzi. Dok se trude da sačuvaju sopstvene živote, oni istovremeno pokušavaju da razotkriju zaveru koja se krije ize ove priče.

JA U LJUBAV VERUJEM

Još jedna romantična komedija u kojoj Džulija platno deli sa beksrajno šarmantnim Hjuom Grantom osvojila je srca publika i može se reći da već spada u klasike svetske kinematografije. Ovaj neodoljivi dvojac sa duhovitim britanskim glumcima koji čine ostatak ekipe recept su za film čijim replikama se smejemo iako ga gledamo već toliko puta da smo dijaloge gotovo naučili napamet. Urnebesna priča i odlična gluma začinjena specifičnim britanskim humorom ono su što ovaj film čini jednim od najboljih filmova ovog žanra snimljenih ikad.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: