Filmovi koje ove jeseni gledamo u bioskopima

Ovih dana pozdravljamo se sa miholjskim letom i pred nama je prava jesen. A to znači da je vreme za filmove. U bioskopima nas očekuje veliki izbor različitih ostvarenja, pa će svako pronaći nešto za svoj ukus. U nastavku vam otkrivamo koje filmove ćemo gledati na velikom platnu.

DŽOKER

Film koji je oduševio publiku širom sveta već se nalazi na repertoarima domaćih bioskopa. Originalno izdanje poznate mitologije je jedinstvena samostalna priča koja predstavlja Finiksa kao Artura Flika, čoveka koji se bori kako bi našao svoj put u Gotamovom slomljenom društvu. Klovn po danu koji se trudi da postane stand-up komičar po noći, otkriva da šala uvek završi na njegov račun. Zarobljen u cikličnom postojanju između apatije i okrutnosti, Artur donosi jednu lošu odluku koja započinje lančanu reakciju eskalirajućih događaja.

GRDANA – GOSPODARICA ZLA

Natavak popularnog avanturističkog filma sa Anđelinom Džoli u ulozi Diznijeve najozloglašenije negativke već je u bioskopima.
Novi film istražuje komplikovan odnos vile sa rogovima i buduće kraljice, koje formiraju novi savez i suočavaju se sa novim protivnicima u njihovoj borbi da sačuvaju kraljevstvo i magična stvorenja koja žive u njemu.

DŽUDI

Dugoočekivani biografski film o Džudi Garlend sa Rene Zelveger u glavnoj ulozi koja je kritiku oduševila svojom glumom i transformacijom već možete pogledati. Ovo je oda nezaboravnom glasu, njenoj želji za ljubavlju i životom i neprolaznom stilu ove holivudske ikone.

BOL I SLAVA

Najnovija drama čuvenog Pedra Almodovara sa proverenom ekipom koju čine Penelope Kruz i Antonio Banderas takođe je već na repertoarima domaćih bioskopa. Film prati filmskog reditelja Salvadora Maljoa koga muče fizičke i psihičke nevolje i sprečavaju da radi ono što voli – da snima filmove.

EKIPA

U bioskope nam je stigla i domaća komedija u kojoj se beskrupolozni menadžeri, pomalo nasilni lovatori, jedna Italijanka, fudbalska zvezda Partizana i brat od tetke koji navija za Zvezdu, sreću silom prilika za vreme derbija.

GDE SI POŠLA, BERNADET?

Ove srede u bioskope stiže adaptacija knjige američke spisateljice Marije Sempl “Where’d You Go, Bernadette” sa dvostrukom dobitnicom nagrade Oskar, Kejt Blanšet, u glavnoj ulozi, a u režiji nagrađivanog Ričarda Linklatera.

TERMINATOR – MRAČNA SUDBINA

Više od dve decenije su prošle od kako je Sara Konor sprečila Sudnji dan, promenila budućnost, i ponovo napisala sudbinu ljudske rase. Deni Ramos živi jednostavan život sa ocem i bratom u Meksiko Sitiju kada se kroz vreme vrati napredni i smrtonosni Terminator Rev-9 sa namerom da je ulovi i ubije. Ova uzbudljiva akcija na repertoaru je od ove srede.

FIKSIZI – MAJSTORČIĆI

Majstorčići je ruska dečija animirana avantura, nastala po knjizi Edvarda Uspenskog. Radnja prati grupu malih čovečuljaka – Majstorčića koji žive u kućnim spravama i popravljaju kvarove. Na repertoaru će se takođe naći od srede 31. oktobra.

ALEKSANDRA

Od srede će se u bioskopima naći i domaća drama koja prati priču
Aleksandre i njene majke, Draginje, koje su zaljubljene u istog čoveka, Radeta. Svaka, na svoj način, pokušava da se iskobelja iz rutine, usamljenosti, sivila, slabosti, kroz tu romansu.

PORODICA ADAMS

Porodica Adams se vraća u bioskope 7. novembra u prvoj animiranoj komediji o najšašavijoj porodici.

BITKA ZA MIDVEJ

Epski spektakl o bitci za Midvej, glavnoj prekretnici na pacifičkom frontu tokom Drugog svetskog rata s bogatom glumačkom ekipom i rediteljem Dana nezavisnosti u bioskope stiže 7. novembra.

DR SLEEP

Stiven King je 2013. godine javnosti predstavio roman “Doctor Sleep” i objasnio da je reč o nastavku kultne priče Isijavanje koju je proslavio Džek Nikolson 1980. u istoimenom filmu kultnog reditelja Stenlija Kjubrika. Doktor Sleep, odnosno dečak Deni Torens iz Isijavanja, u ovom je filmu četrdesetogodišnjak koji pati od istih demona alkoholizma i nasilja koji su opsedali i njegovog oca. Torens počinje da koristi svoj dar kako bi komunicirao s umirućima u lokalnom hospicijskom centru, a njegova priča doživljava zaokret nakon što upozna mladu devojku koja takođe ima “sjajne” moći. Ovaj horor u bioskopima će se naći takođe od 7. novembra.

REALNA PRIČA

Od 14. novembra gledaćemo ovaj domaći film sa Gordanom Kičićem i Ninom Janković u glavnim ulogama. Film nas vodi kroz sagu o glumcu, Veljku Radisavljeviću, koji ima utisak da se ceo svemir urotio protiv njega. Veljko je hodajući problem i čvrsto veruje da sav nesklad stvaraju ljudi oko njega, zbog čega često upada u komične sukobe sa prijateljima, porodicom, kolegama, pa čak i slučajnim prolaznicima. U isčekivanju velike uloge za koju veruje da će rešiti sve njegove haose, Veljko počinje da gubi osećaj za realne probleme.

RAŠIRI KRILA

Francuski reditelj i scenarista Nikolas Vainer donosi novu neverovatnu istinitu priču koja se odvija između oca i sina, Kristiana i Tomasa. Kristian proučava divlje guske i radi na svom životnom projektu: želi zaštititi ugroženu vrstu ptica i naučiti ih kako da migriraju. Koristeći svoj ultralaki avion, vodiće ih od Norveške do Francuske, duž sigurnih migracijskih puteva. Njegov sin Tomas je skeptičan prema očevim budalastim planovima, ali kako je zaglavio na farmi svog oca, tinejdžer ipak odlučuje da provede neko vreme sa pticama. Postupno se Tomas povezuje s guskama i počinje se brinuti o njima, a otac i sin kreću na najlepše zajedničko putovanje. U bioskopima ćemo ga gledati od 14. novembra.

LE MAN 66: SLAVNA 24 SATA

Dobitnici Oskara Met Dejmon i Kristijan Bejl glavni su glumci ove istinite priče Studija 20th CenturyFox-a o dva desidenta koji su zajedničkim snagama iznenadili stručnu javnost i obožavaoce automobilskih trka. Film beleži vezu između vizionarskog američkog dizajnera automobila Kerola Šelbija i britanskog vozača Kena Majlsa koji su se udruženim snagama borili protiv korporativnog mešanja i njhovih ličnih demona kako bi, sredinom šezdesetih godina, izgradili potpuno novi automobil kojim će izazvati dugogodišnjeg pobednika svetskog prvenstava Francuske u Le Manu – Ferarija. U biosope stiže 14. novembra.

ZALEĐENO KRALJEVSTVO 2

Film koji je oduševio devojčice širom sveta dobio je svoj nastavak, a na repertoarima domaćih bioskopa naći će se od 21. novembra.
Zašto je Elza rođena sa čarobnim moćima? Odgovor na to pitanje je doziva, ali i preti kraljevstvu. Zajedno sa Anom, Kristofom, Olafom i Svenom upustiće se na opasno ali i izvanredno uzbudljivo putovanje.

DŽEKSI

Od scenarista hit komedije Mamurluk u domaće bisokope 21. novembra dolazi novi urnebesni hit Džeksi. Priča prati Fila koji ima ozbiljan problem s zavisnošću – naime, zavisan je o svom pametnom telefonu. Fil nema prijatelja, a nema ni devojku, ali će mu se Facebook status vrlo brzo promeniti kada je primoran da svoj stari telefon zameni sa novim modelom, koji ima neočekivane “napredne” funkcije. Džeksi, nova digitalna asistentkinja , ubrzo postaje njegov “life coach” i brine se za sva područja Filovog života.

ČOVEK KOJI JE KUPIO MESEC

Komedija Čovek koji je kupio mesec je najgledanija domaća komedija u italijanskim bioskopima u poslednjih pet godina, a reditelj Paolo Zuka je napisao i scenario za svoj film. Radnja filma smeštena je u njegovoj rodnoj Sardiniji i prati jednog lokalnog ribara (Lazar Ristovski), koji je obećao ženi koju voli da će joj pokloniti mesec. U bioskope nam stiže 21. novembra.

KOŽA

Siromašni mladić, koga su odgajili rasist, skinhedi, ozloglašen među pripadnicima pokreta bele nadmoći, okreće leđa mržnji i nasilju kako bi preokrenuo svoj život, uz pomoć jednog crnog aktviste i žene koju voli. Ovaj film inspirisan neverovatnom istnitom pričom Brajana Vindera, koji je više od godinu dana trpeo bolne operacije, kako bi sa svog tela i lica uklonio tetovaže koje su ga podsećale na njegovu užasnu prošlost gledaćemo od 21. novembra.

NOŽ U LEĐA

Kompletna postavka filma, iza i ispred kamere, više nego obećava izvrsnu akciju i zaplete, a u bioskope stiže 28. novembra. Daniel Krejg , Kris Evans i Džejmi Li Kertis su u glavnim ulogama, dok je na rediteljsko mesto seo Rajan Džonson kog znamo kao reditelja i scenaristu filma Ratovi zvezda: Poslednji Džedaj. Radnja filma Nož u leđa vrti se oko porodičnog okupljanja koje krene po zlu nakon smrti 85-ogodišnjeg Harlana Tombija glave porodice. U njihov porodični dom dolaze dva detektiva kako bi istražili smrt i otkrili skrivene porodične tajne. Svaki član porodice postaje sumnjiv, pa čak i sporedni likovi koji se pojavljuju tokom filma.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: