Besplatan ulaz u Muzej Jugoslavije

Povodom Međunarodnog dana muzeja koji se obeležava 18. maja, Muzej Jugoslavije omogućio je svim građanima besplatan ulaz u četvrtak i petak 21. i 22. maja.

Za posetu su otvoreni Kuća cveća i Park skulptura (kao i muzejski kafe i suvenirnica), a iz Muzeja Jugoslavije najavljuju i otvaranje objekta Muzej 25. maj, novom izložbom “Tanjug javlja: Rat je završen” u junu ove godine.

Od početka maja ulaz u Park skulptura besplatan je za sve posetioce, a na ovaj korak tim Muzeja Jugoslavije odlučio se vodeći se idejom da javne ustanove kulture treba da budu dostupne svima i da je njihov značaj, kao prostora integracije zajednice, posebno važan u trenucima krize.

Radno vreme otvorenog dela kompleksa, tj. Parka skulptura, suvenirnice i kafea, do kraja maja biće od četvrtka do ponedeljka (utorkom i sredom muzej će biti zatvoren za posetu) od 10 do 18 časova.

U kompleksu Muzeja istovremeno može da boravi do 50 osoba, a broj posetilaca u zatvorenim prostorima je ograničen na petoro u Kući cveća i ne više od dvoje u suvenirnici. Prilikom posete obavezno je nošenje zaštitne maske i rukavica i održavanje fizičke distance, koja iziskuje razmak od minimum dva metra između dvoje posetilaca i boravak ne više od jedne osobe na četiri kvadratna metra.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: