Romantična filmska trilogija koja nas vodi na putovanje Evropom

Granice se postepeno otvaraju, evropske metropole i plaže sve su nam bliže, ali dok se još uvek navikavamo na nov način putovanja, u njima uživamo preko ekrana.

Trilogija Ričarda Linklejtera sa Žili Delpi i Itanom Hokom kultni je filmski serijal. Neobična priča bez eksplozija, superheroja, čak ni zapleta, već samo dijalog dvoje ljudi o ljubavi i vezama opčinjava gledaoce već 25 godina, koliko je prošlo od premijere prvog dela. Iskreni duhoviti razgovori, razmenjivanje životnih pogleda i anegdota, romantična atmosfera, sastanci i rastanci, poetika, nadahnuće, susreti lišeni površnosti, užurbanosti i interesa, topli kadrovi najlepših evropskih gradova, čista i neiskvarena ljubav, razlozi su zbog kojih publika već decenijama uživa u ovim ostvarenjima.

U prvom delu filma “Pre svitanja” mladi Amerikanac slomljenog srca Džesi i francuska studentkinja Selin upoznaju se u vozu putujući Evropom. Nakon sudbonosnog susreta, odlučuju da zajedno izađu iz voza u Beču gde provode dan u šetnji i razgovoru o životu, umetnosti, ljubavi i vezama.

Devet godina kasnije, u filmu “Pre sumraka”, ovaj par sreće se u Parizu, na promociji i potpisivanju Džesijeve knjige, čija se radnja bazira na događajima od pre devet godina i njihovom prvom zajedničkom susretu. Nakon promocije knjige oni kruže ulicama čarobnog Pariza i imaju samo nekoliko zajedničkih sati pre nego što im se putevi ponovo razdvoje da međusobno podele svoje životne priče i preispitaju svoje životne odluke.

U trećem delu, “Pre ponoći”, snimljenom devet godina nakon drugog dela, ovaj par srećemo na odmoru u Grčkoj gde se suočavaju sa prošlošću, sadašnjošću i budućnošću, porodičnim i poslovnim problemima. U ovom filmu otkrivamo šta dolazi posle “živeli su srećno do kraja života”.

Svakih devet godina, od kada smo upoznali sentimentalnog Amerikanca i šarmantnu Francuskinju, ekipa filma se sastajala i osmišljavala dalji tok njihovih života, pa se fanovi ove trilogije, koja se smatra među najboljim ljubavnim filmovima u istoriji, nadaju da će se Džesi i Selin vratiti na velike ekrane 2022. godine.

Do tada, pogledajte ove filmove ako ste ih propustili i uživajte u intimnoj nesvakidašnjoj ljubavnoj priči u kojoj će se mnogi prepoznati.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: