7 šarmantnih francuskih romantičnih komedija

Ukoliko ste ljubitelji romantičnih komedija, a dosadili su vam holivudski filmovi, imamo dobru vest za vas. Francuzi prave odlične filmove i Francuzi su veoma romantični, tako da vam u nastavku otkrivamo 7 francuskih romantičnih komedija uz koje ćete uživati. Da li uopšte postoji nešto romantičnije od francuskog jezika, gradova i nota? Čak je i poljubac dobio ime po Francuskoj. Zato uživajte u romantici, francuskom šarmu i humoru.

Savršen plan (Un plan parfait)

Dajana Kruger se u ovom šarmantnom filmu našla u ulozi mlade žene pred udajom koja želi da izbegne prokletstvo u svojoj porodici gde je svakoj ženi propao prvi brak. Ona se upušta u neobičnu avanturu sa planom da se pre zakazanog venčanja sa svojim verenikom uda za stranca i na taj način reši ovaj problem. Tako započinje njena avantura koja će je odvesti na neobična putovanja o kojima nije ni sanjala.

Neprocenljivo (Hors de prix)

Šarmantna Odri Tatu glumi Irenu, devojku koja voli život na visokoj nozi, zbog čega izlazi samo sa imućnim muškaricma. Misleći da je bogat, ona ulazi u vezi sa siromašnim barmenom. Ova romantična komedija začinjena glamurom i luksuzom Azurne obale opustiće vas i zabaviti.


Srcolomac (L’Arnacoeur)

Posao šarmantnog Aleksa je da navede žene da se zaljube u njega kako bi ih rastavio od svojih partnera. Otac Džulijete, koju tumači Vanesa Paradi nije zadovoljan izborom njenog verenika zbog čega angažuje Aleksa, ali do venčanja je ostalo samo deset dana, tako da počinje zanimljiva i neizvesna avantura sa prelepim kadrovima Azurne obale.

Ljubav je u vazduhu (Amour & Turbulences)

Na letu od Njujorka do Pariza na susednim sedištima sreću se bivši dečko i devojka i osuđeni su jedno na drugo u narednih 7 sati. U toku njihovog leta mi putujemo kroz vreme u dobijamo uvid u njihovu vezu, od prvog susreta do raskida. Uz prelepe kadrove Pariza, mnoštvo duhovitih, sarkastičnih i romantičnih scena okrićemo priču o jednoj ljubavi.

Ljubav na francuski način (20 ans d’écart)

Alis je tridesetosmogodišnja ambiciozna modna urednica i perfekcionista posvećena poslu, zanemarujući svoj privatni život, ali problem prilikom napredovanja na poslu predstavlja činjenica da je kolege doživljavaju kao preozbiljnu i suzdržanu. Sve se menja kada je slučajno vide u društvu dvadeset godina mlađeg zgodnog studenta. Tada ona odlučuje da se pretvara da je u vezi sa njim zarad napredovanja u karijeri, a on ne može da veruje koliko mu se posrećilo.

Dvojnik (La Doublure)

U ovoj zabavnoj romantičnoj komediji jedan vratar naći će se u neobičnoj životnoj situaciji. Izuzetno bogat poslovni čovek uslikan je na ulici sa svojom ljubavnicom, ali kako bi izbegao skandal, on pokušava da ubedi javnost da je devojka zapravo bila u društvu mladića koji se slučajno našao na istoj fotografiji. Kako bi učinio priču uverljivom, njegova atraktivna ljubavnica će se useliti kod zbunjenog vratara, ali istovremeno, prevarena supruga započinje svoju istragu.

Kako iznajmiti suprugu (Prête-moi ta main)

Čovek srednjih godina srećno je neoženjen, ali njegova majka i pet sestara vrše pritisak da se oženi i uporno se trude da mu pronađu suprugu. Tako on dolazi na genijalan plan da sklopi poslovni aranžman i iznajmi devojku u nadi da će ga porodica ostaviti na miru.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: