Ispratite godinu uz onlajn koncert Beti Đorđević

Ovog decembra mnogo toga je otkazano, ali praznici i muzika nisu. Iako ne možemo večeri provoditi na tradicionalnim novogodišnjim koncertima, imamo priliku da jedan koncert i magiju praznika uz najlepše melodije donesemo u svoj dom. Božidarac i gradska opština Vračar organizovali su uživo onlajn novogodišnji koncert ”Beti Đorđević i prijatelji” u četvrtak, 24. decembra, u 20 časova.

Direktor Božidarca, Vladimir Kljajić, povodom organizacije koncerta, izjavio je: “Za nama je teška godina. Epidemija koja je zadesila čitav svet je promenila i način na koji ispraćamo staru i dočekujemo novu godinu. Ipak, Božidarac i gradska opština Vračar smatraju da je neophodno da održimo tradiciju, makar i onlajn, kao i da ispratimo jednu neslavnu godinu za nama. Verujem da smo napravili pravi izbor sa fantastičnom Beti Đorđević. Životnim borcem sa neverovatnim glasom. Zato vas pozivamo da nam se pridružite ovog četvrtka i makar na trenutak da se prepustimo hitovima i da budemo zahvalni što smo došli do kraja godine, a neka sledeća godina bude briga za sebe. Godina za koju verujemo da će biti normalna. Dobro došli.’’

Beti Đorđević odvešće publiku u raskoš opusa hitova nastalih u drugoj polovini dvadesetog veka sa fokusom na stvaralaštvo sedamdesetih godina. Tokom svoje bogate karijere ostala je prepoznatljiva po šlagerima i vanvremenskom hitu ‘’Počnimo ljubav ispočetka’’.

Zbog njenog specifičnog glasa i stila pevanja zvali su je “Belkinja crnačog glasa“, a mnoge strani muzičari nisu mogli da veruju da nije rođena u Americi, kolevki džez i soul muzike.

Početkom sedamdesetih godina prošlo veka nastupala je u hotelu “Jugoslavija“ koji je tada okupljao jugoslovensku i svetsku elitu. Slušali su je glumci, drugi pevači, ali i strani ambasadori. Jednom prilikom u hotelu je boravila slavna džez pevačica Ela Ficdžerald koju je Betin glas oduševio, pa su te noći zajedno pevale.

Koncert ćete moći da pratite uživo sa telefona ili kompjutera. Registracija je besplatna na linku.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: