Upoznajte džez dive Beograda na onlajn predavanju

U sredu 24. februara u 20 časova Božidarac organizuje onlajn predavanja na temu ’’Džez dive Beograda’’. 

Ciklus predavanja “Džez dive Beograda” posvećen je predstavljanju stvaralačkih karijera najpoznatijih interpretatorki džeza na našim prostorima. Kroz prikaz kreativnog opusa, uzora, stila, popularnosti i odnosa sa publikom zvezda kao što su Nada Knežević, Nada Pavlović, Lola Novaković, Gabi Novak, Bisera Veletanlić, Beti Đorđević, Bebi Dol i drugih dama koje su pevale džez, autorke će ispričati priču o duhu vremena i muzici koja je obeležila kulturu Beograda. 

Prvo predavanje posvećeno je stvaranju zvezda jugoslovenske zabavne i džez muzike, internacionalnim nastupima najpoznatijih umetnica i saradnji sa najpoznatijim svetskim džez muzičarima.

Autorke predavanja su Marijana Dujović, muzikolog i Maja Vukadinović, medijski stručnjak.

Muzikološkinja Marijana Dujović, deluje kao istraživačica u oblasti nacionalne istorije muzike, scenaristkinja, autorka primenjene muzike i menadžerka u kulturi. Autorka je dve biografske monografije: “Stanislav Binički i njegovo doba” i “Energija slobode. Stvaralačka biografija Đorđa Marjanovića”. Članica je Muzikološkog društva Srbije, Udruženja kompozitora Srbije i NVO Femix.

Maja Vukadinović je medijski stručnjak, mentor i konsultant u oblasti medija, komunikacija i marketinga u kulturi. Predaje na Fakultetu savremenih umetnosti i Fakultetu primenjenih umetnosti. Uređuje ediciju o medijima u izdavačkoj kući Clio, a autorka je kulturološke studije “Zvezde supermarket kulture“ i koautorka publicističke knjige “Hronika dobrog provoda“.

Prijava za predavanje je na linku.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: