Počinje 50. Bemus

Od 10. do 20. oktobra održaće se jubilarne “zlatne” 50. Beogradske muzičke svečanosti – Bemus. Program će početi u sredu 10. oktobra u 20 časova u Sava centru nastupom jednog od najvećih virtuoza i verovatno najtiražnijim violinistom današnjice, Najdželom Kenedijem, koji će održati spektakularni koncert „Od Baha do Geršvina“.

Posle višedecenijske karijere pune milionskih tiraža i vodećih svetskih nagrada, britanski violinista Najdžel Kenedi je stekao reputaciju kao jedan od vodećih svetskih virtuoza. On izvodi muziku najšireg repertoara – od klasičnih kompozitora do Hendriksa, nastupao je sa legendama poput Pola Makartnija i Roberta Planta, svirao je za britansku kraljevsku porodicu i obišao svet nebrojeno puta nastupajući sa vodećim svetskim orkestrima, a u njegovoj karijeri posebno je bila izražena ljubav prema džezu. 

Tokom jubilarnog Bemusa, na devet koncerata, u beogradskim koncertnim dvoranama i muzejima nastupiće istaknuti solisti, ansambli i horovi, a predstaviće se i mladi umetnici. Koncept ovogodišnjeg izdanja zamišljen je kao svojevrsna fuzija svih najvažnijih programskih segemenata koji su tokom istorije ove manifestacije činili njen sadržaj, pa će publika imati priliku da uživa u raznovrsnom programu – od klasične simfonijske, solističke, kamerne i operske muzike do izvorne narodne, ali i savremenih žanrova.

Bemus predstavlja najstariji i najznačajniji muzički festival u Srbiji i jedan od najprepoznatljivijih festivala umetničke muzike u Jugoistočnoj Evropi. Zahvaljujući Bemus-u, Beograd je ugostio neke od najzpoznatijih ansambla i solista našeg vremena.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: