Kako je pandemija uticala na trendove u venčanjima

Aktuelna pandemija uticala je na sve sfere naših života, pa tako i na one najlepše događaje. U prethodnih godinu dana mnoga venčanja su otkazana, a ona koja su održana bila su znatno drugačija nego što je bilo planirano.

Ukoliko planirate svadbu u narednom periodu, teško da ćete pronaći slobodnu salu jer je do kraja godine sve rezervisano. Veliki broj mladenaca odložio je venčanje za ovu godinu, sa nadom da će biti moguće proslave. Iako je još uvek neizvesno da li će biti moguća okupljanja u narednim mesecima, malo je verovatno da će se stvari brzo vratiti u stanje pre pandemije. Ipak, mnogi parovi neće odustati od svog najlepšeg dana i zato smo istražili koje nam je trendove ova situacija donela i kako bi mogla da izgledaju venčanja u narednom periodu.

Intimne proslave

Jedna od najvećih promena koja se dogodila kada su venčanja u pitanju je smanjen broj zvanica. Umesto planirane velike svadbe, mladenci su morali da se odluče za intimne proslave u najužem krugu ljudi. Samim tim venčanja su postala opuštenija, neformalnija i svedenija. Mnogim mladencima ovo će biti i odličan izgovor da organizuju slavlje po svom ukusu bez stotina zvanica u velikim salama.

Venčanja na otvorenom

Ceremonije na plaži, u dvorištu, parku ili nekom drugom otvorenom prostoru uvek su bile popularne, posebno među romantičnim parovima. Ovaj trend prethodne godine doživeo je vrhunac jer su se mnogi mladenci odlučili upravo za venčanje pod otvorenim nebom kako bi i oni i gosti bili bezbedniji. Ovakvo venčanje lakše je i organizovati kada je prisutno nekoliko desetina, a ne više stotina gostiju. Daje vam mogućnost poigravanja sa dekoracijom, rasporedom sedenja, a kada padne noć i upale se lampice, doživećete pravu bajku.

“DIY” dekoracija

Pandemija je sa sobom donela i ekonomsku krizu, pa mnogi mladenci razmišljaju o tome kako da uštede. Zbog toga je sve popularnija dekoracija, ali i torte, pozivnice, pokloni za goste i drugi detalji koje mladenci sami prave. Na internetu se može naći veliki broj tutorijala koji vam mogu pomoći da uz malo kreativnosti osmislite jedinstvenu dekoracija sa skromnim budžetom.

Venčanja na neočekivanim destinacijama

S obzirom na pooštrene mere za prelazak međunarodnih granica, Las Vegas više nije najpopularnija destinacija za venčanja. Ali se zato Beograd može pohvaliti da je to postao. Mnogi parovi koji dolaze iz različitih zemalja, a želeli su da krunišu svoju ljubav brakom, nisu imali priliku da se sastanu u jednoj od svojih država. Upravo im je sklopljen brak bio preduslov kako bi mogli da započnu zajednički život u vreme strogo ograničenog kretanja. Tako se ispostavilo da je Srbija zemlja u koju su najlakše mogli da uđu i sklope brak Amerikanac i Ruskinja, Tajlanđanka i Kanađanin, Izraelac i Azerbejdžanka.

Venčanja radnim danima

Upravo zbog pomenute “gužve” u venčanjima, mnogi mladenci odlučili su da ne čekaju slobodan vikend, već se venčavaju radnim danima. Prednost ovakve proslave su i niže cene usluga.

“Live strem” ceremonije

Jedan od trendova koji se istakao širom sveta tokom 2020. godine je snimanje i direktan video prenos venčanja kako bi u njemu mogli da učestvuju i porodica i prijatelji koji nisu mogli da otputuju na proslavu. Ovaj trend, po svemu sudeći, nastaviće se i u narednim mesecima, pa će tako, makar virtuelno, svi dragi ljudi moći da učestvuju u ceremoniji, bez obzira gde se nalaze.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: