5 vodećih trendova u venčanjima

Kao i kada je moda u pitanju, trendovi se iz sezone u sezonu menjaju i kada je reč o venčanjima. Sa nekadašnjih velikih svadbi, prešlo se na intimnije proslave, sve češće mladenci biraju slavlje na otvorenom, a tradicionalne ruže u bidermajeru zamenili su romantični božuri. Ukoliko uskoro planirate svoj veliki dan i u potrazi ste za inspiracijom kako bi on trebalo da izgleda, u nastavku pogledajte aktuelne trendove.

Tajno venčanje

Kada se odluče da svoju ljubav krunišu brakom, mnogi parovi nađu se pred velikim brojem izazova koji uključuju užu i širu rodbinu, želje roditelja, običaje i očekivanja okoline. Kako bi izbegli ovaj pritisak i pristajanje na teške kompromise, današnji mladenci se sve češće odlučuju da se tajno venčaju. Tako se mladi parovi, da bi izbegli stres oko svadbe, spontano venčavaju na putovanju ili u udobnosti svog doma.

Personalizovano venčanje

Ne tako davno, sve svadbe ličile su jedna na drugu. Znalo se koja je muzika očekivana na svadbenim veseljima, koji je tipičan meni koji se služi na ovoj proslavi, između venčanica se birala princeza ili sirena, a bila je velika verovatnoća da ćete u jednoj sezoni venčanja na više svadbi čuti istu pesmu za prvi ples. Ipak, vremena se menjaju i sve je više parova koji žele svom posebnom danu da daju lični pečat. U neiscrpnoj ponudi danas možete lako osmisliti originalno venčanje. Sve je više dizajnera koji venčanice prave prema ukusu i senzibiltetu mlade, a kao dekoracija mogu poslužiti mnogi detalji koji opisuju vas i vašu ljubav, a ne samo cveće i sveće. Stolovi umesto brojem mogu biti obeleženi mestima koje ste posetili ili koja za vas imaju neku simboliku. U velikoj ponudi bendova možete izabrati onaj koji ne svira narodnjake, a na švedskom stolu se mogu naći mnoge đakonije koje ne uključuju pečenje. Potrebno je samo da budete krativni i unesete deo sebe u ovaj dan.

Neklasične venčanice

Kao što smo već pomenuli, izbor najvažnije haljine potpuno je prevazišao izbor između princeze i sirene. U trendu su kratke venčanice, dvodelni kompleti i kombinezoni, kao i haljine u bojama. Ne bojte se da izaberete haljinu u kojoj ćete se osećati prijatno iako ona ne uključuje dugačak šlep, mnoštvo čipke i kristala. Njavažnije je da se tog dana osećate udobno i posebno, a takav osećaj možda će vam pružiti pantalone, koje su sve češći izbor devojaka širom sveta, i daleko od toga da nisu dovoljno elegantne za ovu specijalnu priliku.

Zabava na svadbi

U želji da zabave svoje goste i organizuju nesvakidašnju proslavu, sve veći broj mladenaca odlučuje se za različitite novitete. Kabine za fotografisanje bile su jedan od ovakvih trendova, međutim mladenci odlaze korak dalje, pa se odlučuju za angažovanje različitih zabavljača poput iluzionista, karikaturista, trbušnih plesačica, plesnih trupa, organizovanje različitih igara ili stolova sa posebnom ponudom hrane i piće.

Ekološki svesno venčanje

U eri jačanja svesti o očuvanju životne sredine, ovaj uticaj našao je svoje mesto i na proslavama. Sve je više mladih ljudi koji brinu o zaštiti planete, pa tako odlučuju i da njihovo venčanje bude u skladu sa tim. Kako bi se približili prirodi, mladenci se odlučuju za venčanja na otvorenom, za pozivnice koriste reciklirani papir, iz upotrebe se izbacuje plastika, na meniju se nalaze veganski specijaliteti i organska svadbena torta, a za dekoraciju se bira cveće koje će moći naknadno ponovo da se zasadi.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: