Ideje za jesenji city break – Barselona

Prethodnih dana vodili smo vas kroz Rim i Pariz. Danas završavamo našu seriju predloga za vaše jesenje putovanje. Iako je bilo jako teško izabrati samo tri od mnoštva evropskih prelepih gradova, naš osnovni kriterijum ovog puta bio je u kojim gradovima se najromantičnije osećamo sa prvim opadanjem lišća. Danas vas vodimo u šareni i živi Gaudijev grad.

Barselona

Ukoliko vam dosadi naša jesen, Barselona je pravo mesto gde možete produžiti leto. Verovatno ćete uspeti i da uhvatite boju na gradskoj plaži Barseloneta ispijajući sangriju u nekom od lokala.

Ono što Barselonu izdvaja od drugih svetskih metropola je njena vesela energija i uzbudljiv noćni život. Čak i ako se u pola noći zateknete napolju, nećete naići na prazne ulice i trgove što je karakteristično za većinu evropskih gradova. Barselona je živa i danju i noću, uvek šarena, prepuna uličnih svirača i izvođača performansi. Sa Ramble će vas pozivati da uđete u neki od okolnih barova i noćnih klubova.

Svi ljubitelji umetnosti zaljubiće se na prvi pogled u Barselonu i njenu jedinstvenu arhitekturu. Ne propustite park Citadela, njegove fontane i malo jezero, iznajmite čamac i veslajte u predivnoj prirodi. Na vreme obezbedite ulaznice za Gaudijeve najveće atrakcije- Sagrada Familiju i Park Guelj.

Jedno veče odvojite za spektakl Magičnih fontana. Magija se krije u spektakularnoj igri vodoskoka obojenih u različite boje koji plešu u ritmu poznatih muzičkih numera.

Šetajući Ramblom ne propustite da svratite na živopisnu pijacu Bokerija. Između tezgi sa tropskim voćem, začinima, čokoladom, šunkom i morskim plodovima, verovatno će vam se zavrteti u glavi od boja i mirisa, ali sigurno nećete izaći praznih ruku.

Pojedite paelju sa pogledom na more, šetajte Gotik kvartom i obilazite originalne prodavnice i butike. Šoping u Barseloni je odličan, a nikako se nemojte vratiti bez novog para espadrila koje se u ovom gradu izrađuju u porodičnim manufakturama već decenijama. U mnošvtu materijala, oblika i dezena, izaberite idealan par za sebe koji će vas podsećati na ovaj magičan grad. Kada se umorite od šopinga, sedite u neki od lokala na Kraljevom trgu i upijajte energiju kojom odiše ovaj mediteranski grad.

Savet: Pogledajte ponovo Vudi Alenovo remek delo „Ljubav u Barseloni“ i zaljubite se u ovaj grad i pre nego što sletite u njega.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: