Ideje za jesenji city break – Rim

Godišnji odmori su se završili i vratili smo se svojim svakodnevnim obavezama, ali to ne znači da ne možemo da maštamo i planiramo novo putovanje. Prvi jesenji meseci su pred nama, a oni predstavljaju i idealno vreme da posetite neki od gradova koje ste uvek želeli da vidite. Asfalt više nije užaren, prestale su velike letnje gužve, tako da je savršeno vreme da obujete svoje najudobnije patike i krenete u istraživanje novih mesta. U nastavcima vam donosimo predloge u kojim evropskim gradovima da provedete svoj savršeni produženi vikend.

Rim

Stara latinska izreka kaže da svi putevi vode u Rim, ako vas put još uvek nije odveo, sada je pravo vreme da se to desi.

Rim-večni grad, je grad slavne prošlosti, prepun kulturnih i istorijskih spomenika, čuvar civilizacije. Svaka crkva, hram, fontana, skulptura i kamen u ovom gradu imaju istorijsku vrednost i nose dugu, živopisnu i uzbudljivu priču. Ali Rim je mnogo više od toga. On je romantičan, užurban, grad ukusne hrane, italijanskih vina i šarmantnih Italijana.

Kada nas u Srbiji dočekaju kiše i niske temperature, u Rimu će još uvek biti dovoljno toplo da poslednji put ove godine obučete svoju omiljenu letnju haljinu. Sa čuvenih Španskih stepenica uputite se ulicom Kondoti gde ćete uživati u predivnim izlozima najvećih svetskih dizajnera.

Dok šetate između Koloseuma, Trga Navona, i zamka Sant Anđelo, shvatićete zašto za ovaj grad kažu da je muzej na otvorenom. Koračajući kaldrmom između predivnih fontana, restorana koji vas mame mirisima, radnjama u kojima se generacijama ručno izrađuju predmeti od kože i uličnih svirača, biće vam jasno zašto je Odri Hepbern u ulozi princeze izabrala baš ovaj grad za svoj odmor.

Prošetajte boemskom četvrti Trastevere, odvojite vreme za izlet do Vatikana, veslajte u čamcu na malom jezeru u parku Vile Borgeze, a u pauzama popijte limonćelo i pojedite čuveni italijanski sladoled. Naručite pastu ili picu sa pogledom na Panteon, uživajte svim čulima i bacite novčić u Fontanu di Trevi jer ćete sigurno poželeti da se vratite u ovaj grad.

Savet: Genijalni Vudi Alen nas u svom filmu „Rimu s ljubavlju“ vodi kroz ovaj bajkoviti grad. Ne propustite da pogledate film dok pakujete kofer.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: