Da li znate šta je babymoon?

Sigurni smo da znate šta je honeymoon, a ovaj običaj, kod nas nazvan medeni mesec, praktikuje većina parova kada posle dugotrajnih priprema za svadbeno veselje i venčanja koje sa sobom nosi mnogo pozitivnih osećanja, ali i neizbežan stres, odlazi na svoje prvo bračno putovanje, gde nakon napornog perioda mogu da se posvete jedno drugom.

Međutim, poslednjih godina pojavio se još jedan trend, babymoon. Nekada su nam bake pričale da trudnice ne treba da putuju, već da miruju i odmaraju, ali danas su se stvari dosta promenile.

Kada par sazna najlepše vesti, da će se njihova porodica uskoro proširiti, zajedno sa osećanjima sreće, uzbuđenja i brige, ubrzo će postati svesni i činjenice da će se njihovi životi i njihov međusobni odnos za nekoliko meseci promeniti iz korena. Kada dođe beba, ona će postati centar njihovog sveta i prestaće bezbrižan period života u dvoje. Zbog toga se sve više parova odlučuje da period iščekivanja deteta iskoristi da se posveti jedno drugom i ode na poslednje putovanje u paru.

Ovo putovanje možete iskoristiti da se naspavate pre perioda nespavanja koje sledi nakon što dođe beba, da se odmarate i uživate u slobodi i svom partneru.

Ukoliko se i vi odlučite da odete na ovakvo putovanje, najbolji period za to je drugi trimestar, kada prođu prva tri meseca nesigurnosti i mučnina. Za trudnice se savetuje odlazak na planinu ili more, kako bi u svežem vazduhu i prirodi odmarale i pripremale se za najvažniju životnu ulogu.

Pre svakog putovanja, neophodno je da se trudnica posavetuje sa svojim lekarom kako bi dobila dozvolu za putovanje. Ukoliko je trudnoća uredna, putovanje neće biti problem. Međutim bez obzira na to, odaberite destinaciju i prevozno sredstvo koje vam najviše odgovara, sa sobom obavezno ponesite hranu i vodu, kao i lekarske nalaze i ne zaboravite da uplatite putno osiguranje.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: