Svečano otvaranje turističke sezone u Skadarliji

Turistička organizacija Beograda, Sacen International i Društvo Skadarlija, u subotu 11. maja tradicionalno obeležavaju početak nove turističke sezone u Skadarskoj ulici koja važi za jednu od najpoznatijih i najposećenijih beogradskih ulica.

Događaj počinje u 18 časova svečanim defileom Policijskog orkestra, nakon čega će uslediti program svečanog otvaranja na platou ispred Skadarlijske česme koji će voditi glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića. Posetioci će imati prilike da čuju “Kodeks o ponašanju u Skadarliji”, dok će glumice Ljiljana Jakšić i Vesna Paštrović izvesti seriju muzičkih numera u pratnji Skadarlijskog orkestra.

Turistička sezona u Skadarliji će zvanično biti otvorena u 18.10 časova podizanjem Skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine pripala je glumcu Stefanu Buzuroviću.

Program će biti nastavljen na platou ispred Kuće Đure Jakšića, gde će biti izvedena kratka predstava o tome kako se nekada živelo u Skadarliji. Program, koji obiluje anegdotama, pesmom i igrom, besplatno će biti igran u Skadarliji svakog petka uveče tokom juna, jula i avgusta, počev od 31. maja.

Nakon predstave, Umetnički centar “Talija” će odigrati građansko kolo, a zatim će nastupiti trio “Amarkord” koji će svirati evergrin numere.

Na platou isred Kuće Đure Jakšića u 19.45 časova održaće se dodela priznanja, turističkoga oskara “Zlatno turističko srce” najboljima u turizmu.

Tokom cele večeri, duž čitave Skadarske ulice biće organizovani raznovrsni sadržaji. Umetnici i  slikari galerija “Monmartr” i “Babka” iz Kovačice i Škole za dizajn izložiće svoje radove, dok će se brojni izlagači, zanatlije, proizvođači suvenira i narodne radinosti predstaviti u donjem delu ulice u okviru Skadarlijskog bazara.


Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: