Tijana Žunić kreira venčanice za moderne mlade

Odrasla je u umetničkoj porodici, pohađala likovnu školu, diplomirala istoriju umetnosti i postala jedna od najuspešnijim domaćih dizajnerki koja stvara elegantne i ženstvene komade za prefinjene i samosvesne dame. Već deceniju na naprestižnijim manifestacijama prikazuje svoje kolekcije, a našu pažnju posebno je privukla njena nova kolekcija minimalističkih venčanica.

Nedavno je izašla tvoja nova kolekcija venčanica. Koji su trendovi aktuelni ove godine kada su venčanice u pitanju?

Trudim se da svakoj svojoj kolekciji dam lični pečat, pa trendove samo posmatram kao deo inspiracije – minimalizam u dizajnu koji naglašava eleganciju, formu i ženstvenost su moj recept za jedinstvenu haljinu. Ja ću ovoga puta istaći drapiranje materijala koje je mene dosta inspirisalo.

Kako si zamišljala mlade za koje si dizajnirala ove venčanice?

U pitanju je mlada koja jasno zna šta želi. Ona je vrlo moderna, njen stil je poseban i jedinstven. Vrlo je samostalna, voli i ceni svoj individualizam.

Do sada si kreirala venčanice i za glamurozna venčanja, ali i za ona na plaži. Na šta je važno da mlade obrate pažnju prilikom izbora najvažnije haljine?

Najvažnija stvar i nešto što uvek savetujem mladama je da odaberu haljinu koja je u skladu sa njihovom građom. Tek tada haljina može da ih istakne na pravi način i da se one osećaju dobro u njoj. 

Da li nam se čini ili je poslednjih godina došlo do zasićenja “princezama” i “sirenama” i sve više devojaka želi originalnu venčanicu?

Sve je stvar ukusa, a i stvar pristupa dizajnu. U mom dizajnerskom opusu se mogu pronaći i princeza haljine i sirene, ali se one vrlo razlikuju u odnosu na klasične komade ove vrste. Specifično kod ovih haljina je to što su one dugo imale primat nad haljinama za venčanje i većina budućih mladi od malih nogu zamišlja sebe baš u takvoj haljini. Poslednja kolekcija haljina za venčanje je meni najsličnija i nešto što sam kreirala mimo trendova, vodila sam se prevashodno ličnim osećajem. Sudeći po interesovanju mladi, trenutno su najtraženiji upravo ovi jednostavni i elegantni komadi iz poslednje Bridal kolekcije. 

Da li ti često mlade dolaze sa svojim idejama i kakve venčanice su najtraženije?

Vrlo često mi se dešava da se sretem sa mladama koje su dobile inspiraciju za haljinu tako što su videle model haljine iz moje Bridal kolekcije. U dogovoru sa njima haljinu prilagodjavamo njihovoj građi i senzibilitetu, ali ona prati moj dizajn i stil. U zavisnosti od doba godine, razlikuje se i potražnja. Za letnja venčanja su dosta traženi jednostaviji modeli, sa diskretnom čipkom, dok za jesnja ili zimaska venčanja najtraženiji su oni modeli sa nešto dužim rukavima, sa više detalja i obiljem čipke. 

Gde pronalaziš inspiraciju i koje materijale koristiš u izradi?

Najveća inspiracija mi je umetnost. Kako sam diplomirani istoričar umetnosti, uvek se rado vraćam klasici koju prilagodim modernom dobu. U izradi svih svojih kolekcija koristim isključivo najkvalitetnije materijale, a u zavisnosti od modela i one koji obezbeđuju dobru formu. Kada su venčanice u pitanju, najviše volim da koristim svilu i kvalitetnu čipku.

S obzirom da si sama kreirala svoju venčanicu, koliki izazov je bio nakon godina osmišljavanja venčanica za druge, dizajnirati svoju?

Kako je u pitanju bio “Destination Wedding” i letnji period, nisam imala mnogo dileme kakvu haljinu želim da nosim. Jednostavnost, nenametljivi detalji i forma koja savršeno ističe sve ono što ja jesam. I dalje uživam u prelistavanju slika sa našeg venčanja.

Koja je razlika između kreiranja venčanica i drugih komada?

Venčanice su vrlo poseban i drag komad. One se ako imate sreću nose jednom u životu i predstavljaju ličnost same mlade. Iz toga razloga su posebne, a meni izuzetno drage, jer imam priliku da budem deo nečijeg najsrećnijeg događaja. Kada su drugi dizajnerski komadi u pitanju, one predstavlju moj identitet i identitet samog brenda. Ovde imam veću slobodu kada je dizajn u pitanju.

Gde se mogu pogledati tvoje venčanice?

Trenutno se najveći izbor haljina može naći u radnji u Beogradu, P1 Concept Store u Kralja Petra 75. Takodje, deo haljina izlažemo i u Nišu u salonu venčanica Glamour. A sve buduće mlade se mogu dosta informisati i putem našeg inastagram profila gde mogu da dobiju sve potrebne informacije o eventualnim izradama haljina po meri.

Kakvi su ti planovi u narednim mesecima?

Osećam da se nakon 10 godina postojanja mog brenda, stvorili uslovi za jednu novu posebnu kolekciju i liniju proizvoda koja će pratiti sve druge. U pitanju je nešto što dugo planiram i želim, a uskoro ću napraviti i najavu na društvenim mrežama vezano za to.

Foto: Danilo&Sharon

Model: Jelena Dončić

Šminka: Ana Nikolić

Frizura: Loft Parrucchieri by Maja Stanišić

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: