H&M i Simon Roša nam ovog marta predstavljaju zajedničku kolekciju

Vest dana u modnom svetu svakako je najava najnovije saradnje švedskog “high street” lanca H&M i irske dizajnerke Simon Roše. Mediji već ovoj kolaboraciji daju epitet “epskih razmera”.

Simon Roša je ćerka dizajnera Džona Roše, u čijem je studiju još kao devojčica počela da radi. Školovala se na Nacionalnoj akademiji za modu u dizajn u Dablinu, a svoju diplomsku kolekciju predstavila je 2010. godine na Londonskoj nedelji modi. “Harper’s Bazaar” imenovao ju je 2014. godine za “Mladog dizanjera godine”, a 2016. dobila je nagradu za ženskog dizajnera godine na “British Fashion Awards”. Njene modele nose Kejt Midlton, Mišel Obama, Kira Njtli, Aleksa Čang i Rijana.

Ova kolekcija biće svojevrsan omaž prvoj deceniji njenog rada, pa će se u njoj naći njeni prepoznatljivi modeli iz prethodnih kolekcija u neočekivano modernizovanom dizajnu. Kako Simon kaže, uživala je u emotivnom osvrtu na svoj rad i komade na koje je ponosna.

U kolekciji, koja će se 11. marta naći u odabranim H&M prodavnicama širom sveta očekuju nas ženstveni detalji po kojima je Simon poznata, poput bisera, kragni, cveća i ukrasa. U ponudi će biti karirana odela, haljine od tila, mantili, cipele, nakit, pletivo, košulje, i sve to u njenoj prepoznatljivoj poetičnoj paleti boja koja kombinuje krem, crvenu, roze i crnu.

Ono što je zanimljivo, osim kolekcije za žene, Roša će prvi put ponuditi komade za celu porodicu, kreiraće za muškarce, ali i za decu. Bez obzira na veličinu, godine, oblik tela ili stil, ova kolekcija će svakome doneti priliku da uživa u vrhunskoj modi po pristupačnim cenama.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: