Šta sa odećom koju više ne koristite

U moru novih trendova, velikog izbora brendova i kolekcija, pred nama su stalno izazovi da kupujemo novu odeću koju gomilamo u garderoberima. Kako bismo napravili prostor za nove komade, trebalo bi da se rešimo starih koje više ne nosimo.

Osim što ćemo osloboditi prostor za nove komade, sređivanje ormana pomoći će nam da se podsetimo zaboravljene odeće, ali i da unesemo red koji će nam doneti mir i ravnotežu. Loša organizacija i nepregledan orman otežava nam da svakog dana smislimo odevnu kombinaciju, ali nam stvara i nervozu i stres, bili mi toga svesni ili ne. A idealno vreme za raspremanje, sređivanje, čišćenje i uvođenja reda u stan, ali i život, upravo je početak Nove godine.

Ne treba odlagati izbacivanje stvari koje više ne koristimo, jer one zatrpavaju naš prostor, a pravilo je da ukoliko neki komad niste obukli već godinu dana, verovatno je da vam on više neće ni biti potreban i da ga nećete nositi. Moguće je da će se na vašoj gomili ovakvih komada naći više stvari nego što se očekivali, i onda se javlja pitanje šta sa ovom odećom. Bilo bi šteta da ove stvari završe u kontejneru, zbog toga vam donosimo savete šta da uradite sa njima.

Prodajte

Ukoliko imate odeću, a isto važi za obuću, torbe, nakit, i druge modne dodatke, koje ste dobili na poklon i nikada niste nosili, koje ste nepromišljeno kupili i jednom obukli ili su i posle više nošenja ostali u dobrom stanju, na njima možete i zaraditi. Sve je više internet platformi i buvljaka za razmenu i prodaju polovnih stvari. Možda će nekoga jako obradovati komadi koji su kod vas samo skupljali prašinu, a vi ćete na ovaj način uvećati budžet za svoj naredni šoping.

Poklonite

Verovatno vam se dogodilo da vam je drugarica pohvalila haljinu koja vam se više ne nosi, a sestra uporno pozajmljuje vaše džempere koji su vam sada dosadili. Sigurno će ih obradovati da prilikom sređivanja ormana, ovi komadi završe kod njih.

Donirajte

Vreme je praznika, darivanja i brige o onima koji nemaju. Zbog toga odvojite čistu i urednu odeću koju više ne nosite i donirajte Crvenom krstu, Prihvatilištu ili drugoj humanitarnoj organizaciji koja će pomoć proslediti tamo gde je najpotrebnija, a sigurni smo da ćete se vi osećati zadovoljno i ispunjeno što ste nekome pomogli.

Reciklirajte

Ukoliko imate odeću koja nije pogodna za poklanjanje zbog toga što je dotrajala, uflekana ili iscepana, nju možete reciklirati i na taj način doprineti brizi za našu planetu. Pronađite posebne kontejnere za tekstil ili odnesite staru odeću u najbližu H&M prodavnicu gde ćete za svaku kesu dobiti vaučer sa popustom od 15% na kupovinu jednog komada.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: