Spojem starih zanata i modernog dizajna nastale su patofnice u kojima nema zime

U vremenu brze mode i masovne proizvodnje, kao i ekonomske i moralne krize, obraduje nas svaki susret sa malim brendovima, entuzijazmom, porodičnim manufakturama, originalnim proizvodima, smelošću i ručnim radom. Upravo ovi razlozi privukli su nas “WULUdesign”-u i poželeli smo da otkrijemo i sa vama podelimo njihovu priču.

Kao i sve najbolje stvari u životu, brend prelepih patofnica nastao je spontano. Aleksandra i Nikola zabavljali su se pola godine kada su odlučili da krenu na kampersku avanturu po Grčkoj. Proveli su preko dvadeset dana u šatoru na najlepšim plažama Sitonije, Atosa i Kasandre. Na ovo, kako sami kažu, hipi i skromno putovanje, poneli su puno nakita, suvenira, razglednica i nesesera koje su sami napravili, kako bi ih prodavali i od tog novca uživali na letovanju. Po povratku sa putovanja, odlučili su da svoju kreativnost i preduzetnički duh usmere na stvaranje “wulica”. Ovo je i bio logičan izbor imajući u vidu da je Nikolin tata krznar i kožar i da se u njihovoj porodičnoj radionici predmeti od kože i krzna šiju već preko 30 godina.

Tako su nastale najmekše patofne koje će vam ugrejati stopala i u najhladnijim zimskim danima, izrađene u potpunosti od prirodnih materijala, od kože i krzna. Aleksandra i Nikola uspeli su da naprave savršen spoj starih zanata, autentičnih srpskih opanaka i modernog dizajna.

U prvom trenutku odlučili su se da patofne proizvode za inostrano tržište. Godinu ipo dana prodaju su vršili preko “Etsy shop”-a, da bi nakon toga nastao njihov sajt. Na sledeće putovanje u Grčku umesto nakita nosili su patofnice.

Pred početak sezone 2020. godine odlučili su se da se oprobaju i na domaćem tržištu. Isprva nesigurni u svoju odluku, brzo su naišli na sjajne reakcije domaćih kupaca koji su pokazali da cene ručni rad i kvalitetne materijale. Osim što su stvorili kvalitetan domaći proizvod na koji možemo biti ponosni, ovaj mladi par afirmisao je zaboravljene zanatlije opančare i krznare kojima preti izumiranje u ovom digitalnom dobu, ali nas je i podsetio da ne postoji loš trenutak za započinjanje posla u koji verujemo.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: