Otvorena je izložba “Tradicija za budućnost, kroz niti svile” brenda Maruška

Sinoć je u Galeriji “Progres” u Beogradu svečano otvorena izložba studija Maruška pod nazivom “Tradicija za budućnost, kroz niti svile”. Posetioci će imati priliku svakoga dana od 5. do 15. oktobra, od 9 do 21 čas da posete Galeriju, koja se nalazi na uglu Knez Mihailove i Zmaj Jovine ulice.

Vlasnica studija “Maruška”, Mara Topalović, u Preljini kod Čačka, skoro 20 godina oslikava ešarpe i ručno šije kravate koje nose najmoćniji ljudi sveta, poput Vladimira Putina, kraljice Elizabete, Angele Merkel, Hilari Klinton, Mišel Obame, Aleksandra Vučića i mnogih drugih. Danas uspešno sarađuje sa velikim brojem kompanija, koje su prepoznale kvalitet njenih proizvoda.

“Jedinstvena izložba “Tradicija za budućnost, kroz niti svile” nastala je nadahnuta saradnjom brenda Maruška sa muzejima, galerijama i sveukupno, kulturnim ustanovama istorijskog značaja. Ta jedinstvena povezanost nas je inspirisala da kreiramo izložbu koja će sve te elemente spojiti u jedinstven proizvod od svile”,  poručuju iz Studija Maruška.

Na moderan način, uz osvrt na poštovanje tradicije, uspeli su da prenesu svoju kreativnost i emociju na svilene ešarpe, marame i haljine, sa motivima umetničkih dela najvećih jugoslovenskih umetnika i slikara, kao i motivima iz srpske istorije i književnosti.

Cilj ove izložbe je da podseti na važnost srpskog kulturnog stvaralaštva i značaj zaboravljenih vrednosti.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: