Život u Srbiji u doba korone

Pandemija koronavirusa je tokom prethodnih meseci iz korena promenila svet u kome živimo. Izolacija, vanredne mere, usamljenost i život pod maskom samo su neke od odlika nove realnosti koju je pandemija stvorila u 2020. godini.

U želji da dokumentuje i ovekoveči novonastale okolnosti, Istorijski muzej Srbije je pokrenuo projekat u formi foto-konkursa pod nazivom “Život u Srbiji u doba korone”.

Fotografije dokumentarnog tipa u što većoj rezoluciji i bez naknadnih obrada i intervencija, koje bi mogle postati deo kulturnog nasleđa, mogu se poslati na elektronsku adresu fotokonkursims@gmail.com zajedno sa sledećim informacijama: ime i prezime autora, broj telefona, datum i mesto nastanka fotografije, kao i kratak opis.

Cilj je prikupljanje fotografija od istorijskog značaja, nastalih od početka pandemije koronavirusa i stvaranje kolekcije fotografija iz različitih krajeva naše zemlje, koje će ostati sačuvane kao značajan svedok istorijskog trenutka kroz koji kao društvo prolazimo.

Svi zainteresovani građani, profesionalci i amateri, mogu da se uključe u ovu akciju i doniraju svoje fotografije, koje prikazuju promene izazvane pandemijom i novu realnost sa kojom se suočavamo.

Po završetku konkursa, kustosi Istorijskog muzeja Srbije napraviće selekciju fotografija, koje će se trajno čuvati u Istorijskom muzeju Srbije, a za autore odabranih fotografija su obezbeđene godišnje karte za posete izložbama u Istorijskom muzeju Srbije i u Konaku kneza Miloša u Topčideru.

Više informacija o uslovima konkursa potražite na sajtu muzeja.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: