Milica Tričković osvaja modni svet svojim kreacijama

Nedavno je završena Nedelja mode u Milanu, a naša predstavnica, talentovana dizajnerka Milica Tričković, oduševila je publiku svojom novom kolekcijom “Blessing”, koja je inspirisana srpskom kulturom i tradicijom. Ideju za motive na svojim kreacijama pronašla je u pravoslavnim freskama i ikonama, koje su u kombinaciji sa najfinijom čipkom i paperjem dale jedinstven pečat glamuru, ženstvenosti i eleganciji.

U ovoj, kao i u prethodnim kolekcijama, Milica je koristila “patchwork” tehniku, po kojoj je njen dizajn prepoznatljiv, uz nastojanje da je svaki put prikaže kroz drugačiji stil i na jedan potpuno moderan način.  Pačvork je interensantna tehnika šivenja koja različite komade tkanina, po određenom šablonu spaja u celinu.

Milica već pet godina pravi kreacije za samouverene i prefinjene žene i laganim koracima zauzima značajno mesto u modnom svetu, a svoje kolekcije je prikazivala na nedeljama mode u Milanu, ove godine drugi put zaredom , kao i u Beču, Pragu, Budimpešti, na Malti, na Kaspijskoj nedelji mode u Rusiji, a održala je reviju i u Kini.

S obzirom da je kolekcija izazvala oduševljenje kako žirija, tako i posetilaca Nedelje mode u Milanu, ova talentovana dizajnerka je dobila ponudu da sledećeg aprila svoju kolekciju prikaže i Parižanima.

Milica će i srpskoj publici predstaviti kolekciju na “Serbia Fashion Weeku” koji će se održati od 21. do 26. novembra u Novom Sadu.

 

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: