20 frizura zbog kojih ćete poželeti da se ošišate

Vekovima unazad duga kosa na ženama bila je simbol ženstvenosti, privlačnosti, zdravlja i bogatstva, a onda su dvadesete godine prošlog veka donele revoluciju u ženskim frizurama i žene su se oslobodile dugih uvojaka i punđi i skratile kosu. Kratka kosa povezivana je sa borbom žena za slobodu i jednakost. Povratak kratkim frizurama donela je Odri Hepbern kada je u filmu “Praznik u Rimu” odsekla svoju kosu. Narednih decenija trendovi su se smenjivali, a od devedesetih godina kratke frizure ne izlaze iz mode.

Najpopularnija kratka frizura svakako je bob, koji podrazumeva kosu dužine do brade. Bob se sa godinama menjao, nosio se sa šiškama ili bez, sa zadnjem stranom kraćom od prednje, a poslednjih godina posebno je popularan dugački bob (lob).

Većina muškaraca i danas idealnu ženu zamišlja sa dužom kosom, a žene su odavno spremne da eksperimentišu sa svojim frizurama. Već smo vam pisali o tome da kada želimo da promenimo nešto najčešće prvo menjamo frizuru.

Ukoliko ste do sada negovale svoju dugu kosu i odbijale da prihvatite trendove, posle ovih fotografija teško da ćete odoleti. Donosimo vam 20 frizura poznatih dama koje će vas inspirisati da ove jeseni i vi skratite svoju kosu.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: