Kakve čizme nosimo ove sezone

Nekada smo čizme nosili isključivo u poznim jesenjim i zimskim danima, kada im je osnovna namena bila da zaštite noge od hladnoće. Danas pored zaštite, kao svoje prvobitne funkcije, one su i neizostavni modni dodatak svakog godišnjeg doba. Nosimo ih kako za vreme hladnih, tako i u prolećnim i letnjim danima. U vreme kada su se granice modnog izražavanja pomerile, kada je dozvoljeno kombinovati spojivo sa nespojivim, kada modna pravila gotovo da i ne postoje, prednost ovog komada je što se može nositi uz različite modne kombinacije. Lako su ukopive i praktične.

Čizme se prave od kože, vune, platna, gume, sintetičkih i raznih drugih materijala, u različitim modelima i dezenima zavisno od trenda i sezone. U svetu obuće ove sezone vladaju dugačke čizme preko kolena, takozvani XXL modeli, koje su na scenu stupile pre dve godine, kao i čuvene kaubojke, koje su apsolutni trend ove jeseni. Ništa manje nisu zastupljene ni bajkerske čizme, kao ni martinke. Klasičnu petu je zamenila blok štikla. Posebno popularan, ako ne i najpopularniji model čizama ove sezone su čizme do članaka, “čarapa” čizme, kako ih mnogi zovu. Izrađene su od lateksa, uske, sa tankom štiklom i šiljatog vrha.

Inspiraciju za jednostavne i efektne modele neodoljivog spoja jesenjih boja, modela i trendova pronašli smo na instagram profilima poznatih blogerki.

Donosimo vam i modele aktuelnih čizama koje možete kupiti po pristupačnim cenama u “high street” radnjama, koje prate vodeće svetske trendove kada je moda u pitanju.

Zara


Zara


Reserved


Reserved


Zara


Zara


Stradivarius


Stradivarius


Stradivarius


Bershka

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: