“Ecos Company” kubanski flamenko spektakl u Beogradu

U “Biter art kafe-u”, danas i sutra nastupiće “Ekos kompani” (Ecos Company), kubanski flamenko sastav, u okviru festivala “Mjuzikolodži barkafe sešns” (Musicology Barcaffe Sessions).

Ovakav muzičko-plesni spektakl se po prvi put u Beogradu izvodi u jednom klubu, a šou izvodi čak sedam muzičara i pet plesačica. Ovo je i prvi put da se element plesa pojavljuje u sklopu koncertnog serijala, pa nastupi flamenko trupe „Ekos kompani“ označavaju još jedno pomeranje granica u programu “Mjuzikolodži barkafe sešns”.

“Ekos kompani” jedan je od najcenjenijih flamenko sastava koji svojim radom, na kreativan način, istražuje integraciju kubanskih i hispano plesnih elemenata, otkrivajući novi umetnički izraz i nova prostranstva. Ecos sastav je osnovan 1999. godine, od strane iskusnih kubanskih muzičara i plesača i važi za renomiran sastav akademskih umetnika na Kubi.

Kao sprecijalni gost na nekoliko numera, ovim virtuozima sa Kube će se pridružiti jedan od naših najvećih virtuoza na klaviru, Vasil Hadžimanov, pa će posetioci imati jedinstvenu priliku da čuju spoj kubanske strasti i srpskog temperamenta u muzici.

 Osim “Ekos kompani”, u sklopu prvog dela “Mjuzikolodži barkafe sešnsa” nastupaju i Mario Bjondi, grupa „Kouver“ i Kezaja Džouns.

Ovaj projekat je podržala “Makuba”, Udruženje prijateljstva između naroda Makedonije i Kube.

Karte možete nabaviti na blagajnama Eventima po ceni od 1500 dinara.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: