Kako da uz pomoć garderobe izgledate mršavije

Višak kilograma svakako je nešto što treba izbegavati, pre svega jer šteti vašem zdravlju i vodi riziku za mnoga oboljenja. Osim toga, višak kilograma često je uzrok ličnog nezadovoljstva prouzrokovanog odrazom u ogledalu. Kako biste doveli svoju figuru i svoje zdravlje u red, neophodno je da poštujete pravila zdrave ishrane i bavite se redovnom fizičkom aktivnošću. Međutim, u nekim situacijama, poput zdravstvenih problema, ili nakon porođaja, skidanje nagomilanih kilograma može potrajati, a ponekad nam je rezultat potreban odmah. Kako biste u međuvremenu bili zadovoljni svojim izgledom, višak možete sakriti odgovarajućom garderobom.

Jedna od najvažnijih stvari koju svaka devojka već tokom odrastanja treba da nauči je kako da garderobom i šminkom prikrije svoje nedostatke i istakne vrline. Treba upoznati svoju građu, krojeve koji nam odgovaraju, kao i boje koje nam dobro stoje i slažu se uz boje našeg tena, kose i očiju. Ne postoji idealna frizura koja odgovara svim ženama, univerzalna šminka za sve ili komadi odeće.

Često se dešava i da žene bez bilo kakvih viškova izaberu odeću u kojoj izgledaju krupnije. Zbog toga je veoma važno da odvojite dovoljno vremena za odabir svakog novog komada i pre kupovine obavezno probate kako vam svaki komad pristaje. S obzirom da se naša figura menja čak i toku jednog meseca u zavisnoti od perioda ciklusa, i pre važnog događaja isprobajte kombinaciju, jer ukoliko vam je pre nekoliko nedelja stajala savršeno, moguće je da to neće biti slučaj i narednog puta zbog nakupljenje vode u organizmu.

Ne postoje ni univerzalni saveti kako da se obučete da biste izgledali mršavije. U zavisnosti od vaših atributa možete istaći struk haljinama, sakoima i kaiševima, ili noge kraćim suknjama i haljinama. Međutim, postoje i neka pravila kako da izgledate vitkije.

Osim krojeva, važno je da birate i odgovarajuće materijale, kao što su prirodni i čvršći materijali, jer će uzani modeli sa mnogo elastina istaći svaki vaš višak. Takođe, ukoliko imate višak kilograma, nemojte po pravilu pribegavati širokoj odeći jer vas ona može dodatno proširiti. Što se dezena tiče, izbegavajte horizontalne pruge koje vizuelno proširuju. Takođe, izbegavajte komade koji vizuelno skraćuju figuru, jer ćete upravo ističući svoju visinu, izgledati i mršavije. To su pre svega pantalone tri četvrt dužine, suknje midi dužine kao i obuća koja pokriva gležnjeve. Još jedno od univerzalinh pravila je da sa preplanulim tenom svi izgledaju mršavije. Zbog toga, za specijalne prilike možete koristiti preparate za dobijanje veštačke preplanulosti. Osim odeće, za što bolji izgled važno je i pravilno držanje tela, jer ćete ispravljenim leđima izdužiti figuru i vizuelno smanjiti stomak, a pre svega brinuti o svojoj kičmi .

Donosimo vam savete uz pomoću kojih ćete izgledati mršavije i povećati svoje samopouzdanje.

Crna boja

Opšte je poznato da tamne boje vizuelno sužavaju, odnosno smanjuju, a to pre svega važi za crnu. Odlučite se za crne komade odeće, a izbegavajte one u beloj i drugim svetlim bojama. Prilikom odabira farmerki, takođe birajte što tamniji džins.

Vertikalne pruge

Kao što horizontalne pruge vizuelno proširuju i skraćuju, tako vertikalne izdužuju i stanjuju. Birajte sakoe i pantalone u ovom dezenu i postići ćete željeni efekat.

Jedna boja od glave do pete

Ukoliko želite da izgledate mršavije, ponesite jednu boju od glave do pete. Posebno je važno da na ovaj način vizuelnoi izdužite donji deo tela. Zbog toga birajte cipele u nude boji, odnosno u boji pantalona ili čarapa.

Strukirani komadi

Ukoliko imate sreću da imate uzak struk, bez obzira na viškove na drugim delovima tela, iskoristite ovaj atribut i naglasite ga. Ponesite haljine sečene u struku, strukirane sakoe, ili kaiš kojim ćete istaći ovaj deo tela.

V izrez

Kako biste idzužili gornji deo tela, ponesite bluze i džempere sa V izrozom koji će ujedno staviti akcenat na ovaj deo tela i skrenuti pažnju sa onih koje želite da sakrijete.

Lepršava suknja

Lepršave suknje i haljine koje padaju prikriće vaše bokove i odličan su izbor za prolećne dane. Izaberite suknje sa visokim strukom ili haljine A kroja.

Štikle

Odličan način da vizuelno izdužite noge je da ponesete visoke potpetice. Međutim, takođe treba voditi računa o modelu. Najbolje je da izaberete klasične salonke i najvažnije je da ne nosite duboke cipele koje prekrivaju zglob jer će one vizuelno skratiti noge.

Steznici

Ukoliko želite da zasijate na nekom važnom događaju i ponesete haljinu koja neće prekriti sve nedostatke, ispod nje ponesite steznik i uživajte u danu rasterećeni briga o kilogramima.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: