5 modnih pravila koja su otišla u zaborav

Modni trendovi se iz sezone u sezonu menjaju, ciklično se ponavljaju i vraćaju, ali ono što možemo primetiti kao najveći trend jeste da je poslednjih godina u modi sve dozvoljeno. Dekade prošlog veka na filmu možemo nepogrešivo pogoditi prema stilu likova. Modna pravila su nekada bila stroga i slepo su se poštovala. Novi milenijum nam je doneo nove slobode u mnogim sferama života, pa tako i kada je odevanje u pitanju. Na ceni je upravo smelost kombinovanja boja, dezena i stilova, koja je nekada bilo nezamisliva.

Izdvojili smo 5 nekada neprikosnovenih modnih pravila koja su davno otišla u zaborav.

Uklapanje cipela i torbe

Jedno od osnovnih modnih pravila koje naše mame još pamte je da cipele i torba treba da budu u istom stilu i iste boje. Ovo odavno ne važi. Danas se bez problema nose sportske patike i elegantne torbe, a o uklapanju boja niko ni ne razmišlja.

Ne nositi zajedno crnu i braon

Kada su boje u pitanju, pravila su nekada zaista bila stroga. Iako je crna najlakša boja za kombinovanje, čak i za nju su važili izuzeci koji su se odnosili na braon i teget. Danas ne postoje ograničenja kada su boje u pitanju, a kombinovanje crne i braon, naprotiv, može biti veoma stajliš. Neretko i dizajneri ove dve boje kombinuju na istom komadu.

Nekombinovanje dezena

Moda je nekada bila svedenija, pa su samim tim pravila nalagala da ukoliko nosite jedan komad sa printom, ostatak autfita treba da bude jednobojan, i to u nekoj od boja koje sadrži dezen koji nosite. Danas se pak nose zajedno pruge i tufne, cveće i karo, kao i različiti životinjski uzorci. Naravno, prilikom kombinovanja dezena treba biti pažljiv i svakako se ne preporučuje za poslovne prilike.

Nikako sokne i sandale

Ovo je verovatno jedno od najspornijih prevaziđenih modnih pravila jer će se mnoge dame složiti da ipak nije prevaziđeno. Međutim, modni stručnjaci i stilisti davno su se drugačije izjasnili i predstavili ovo kao neprikosnoveni trend, koji su modne ikone rado prihvatile. Ipak, ako niste sigurne kako biste kombinovale čarape sa sandalama, predlažemo vam da ovaj trend ostavite samo za neformalne prilike u kojima je sve dozvoljeno.

Ne nositi zajedno crvenu i roze

Ovo je još jedno pravilo kada je kombinovanje boja u pitanju koje je važilo do skoro. Danas, pak, ovu kombinaciju neretko možete videti na najvećim modnim ikonama i izgleda nam mnogo bolje nego što smo mogli da zamislimo.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: