Smuti od borovnica – letnji napitak za savršen početak dana

Nedelja je dan kada odmaramo u društvu prijatelja ili porodice, ali se i pripremamo za prvi radni dan pred nama. Ima li lepšeg dana od onog koji započnemo puni elana? Hrana i zdrav način života umnogome doprinose da se osećamo energično, ali i otklanjaju umor i tromost u našem telu.

Već je svima poznato da je doručak najvažniji obrok, zato je veoma bitno da bude zdrav i bogat kvalitetnim namirnicama. Jasno je ga ne smemo preskakati, a ukoliko niste ljubitelji obilnih porcija u ranim jutarnjim satima, smuti je pravi izbor za vas. Osim što će vašem organizmu doneti obilje vitamina i hranljivih sastojaka, okrepiće vas i osvežiti, posebno u vrelim letnjim danima.Borovnice su voće bogato antioksidantima, hranljive su, niskokalorične i doprinose jačanju imunog sistema. Ova superhrana kako je mnogi zovu stimiliše moždane ćelije, osvežava kožu, snižava šećer, čuva vid, ali je i odlična preventiva protiv raka i kardiovaskularnih bolesti.

Ovi razlozi su više nego dovoljni da se borovnice redovno nađu na vašem meniju, posebno u vreme njihove sezone kada ih možete na obližnjim pijacama ili u marketima kupiti sveže. Zbog toga vam donosimo jednostavan i praktičan recept za smuti od ovog voća.

Potrebno: Kokosovo mleko, bademovo mleko, banane. borovnice, grčki jogurt, med i čija seme.

Recept: Sve namirnice (količinu odrediti po želji) ubaciti u blender i dobro izmutiti. Piti sveže.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: