Smuti za prolećni detoks organizma

Ako do sada niste počeli da vodite računa o pravilnoj ishrani, proleće je idealno vreme za detoksikaciju i buđenje organizma. Nakon zimskih dana koji su rezervisani za jaku i kaloričnu hranu, prijaće vam lagane prolećne namirnice koje možete pronaći na obližnjim pijacama. Ako ste usput dobili koji kilogram viška i celulit koji vam nikako nije potreban pred letnju sezonu, vreme je da svoje telo očistite od toksina, ali i svoju kuhinju od nezdravih namirnica. Nakon detoksikacije probudićete metabolizam i vaš organizam više neće biti usporen.

Detoksikaciju organizma možete vršiti na različite načine. Izbacite testenine, slatkiše, brzu hranu, kao i grickalice, u ishranu uvrstite različite napitke od voća i povrća jer ćete uz pomoć njih obezbediti hranljive materije koje su vam potrebne, a sve ovo će vam pomoći da poboljšate zdravlje i raspoloženje. Preporučljivo je da počnete da se bavite nekom fizičkom aktivnošću, ako do sada niste.

Za vas smo pripremili recept za smuti, ali vi ga možete modifikovati, kao i pronaći niz drugih recepata i izabrati šta vam najviše prija.

Smuti sa šargarepom i đumbirom

Sastojci: 2 oljuštene pomorandže, 2 šargerepe isečene na komade, malo đumbira, vode po potrebi.

Priprema: Polovinu jedne pomorandže iscediti i staviti u blender. Dodati preostale sastojke i uključite blender. Ako je smuti pregust, razredite ga sa malo vode.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: