Prirodni sprej protiv komaraca

Zbog trenutne situacije sa koronavirusom, mnogi od nas su odustali od letovanja i odlučili se za odmor na obližnjim kupalištima, rekama i jezerima u našoj zemlji. Kada pomislimo na leto neretko postavljamo pitanje “Kako preživeti tropske vrućine koje nas očekuju, ali i uporne komarce bez kojih nije moguće zamisliti veče?”. Stručnjaci savetuju građane da u najtoplijem delu dana od 11 do 17 časova ne izlaze iz svojih domova, a da večernje sate iskoriste za uživanje u prijatnim šetnjama. Često nam se dogodi da se prijatne šetnje pretvore u veoma neprijatne jer su tu uporni, dosadni i ponekad vrlo opasni komarci koji nas vrebaju sa svih strana.

Na tržištu postoji veliki broj hemijskih sredstava protiv “kvariša dobrog raspoloženja”, ali uvek je pametniji izbor odlučiti se za domaće proizvode, napravljene od prirodnih i zdravih sastojaka iz kuhinje. Zbog toga vam donosimo recept za prirodni sprej, koji možete veoma jednostavno napraviti u kuhinjskim uslovima.

Potrebno: 80 ml istopljenog kokosovog ulja, 90 ml destilovane vode, 75 – 80 kapi eteričnih ulja (kapi čajnog drveta su veoma efikasne protiv uboda komaraca, ruzmarin, lavanda, eterično ulje pomorandže).

Priprema: Kokosovo ulje i vodu mikserom umutite, zatim dodajte otprilike po 20 kapi eteričnih ulja, a potom kratko nastavite sa mućenjem. Sprej sipati u bočicu sa raspršivačem i koristiti po potrebi.

Ovaj sprej je potpuno ekološki bezbedan za upotrebu i mogu ga koristiti i deca, a kombinaciju eteričnih ulja možete izabrati po svom ukusu.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: