Prirodni načini da oterate insekte iz doma

Koliko god da volimo leto i uživamo u toplim danima, jedna od negativnih strana ovog godišnjeg doba su dosadni insekti. Osim što nas okružuju na izletištima i u omiljenim baštama, neretko nam mogu praviti probleme i u domu, posebno ukoliko leto provodite van grada.

Na tržištu se može naći veliki broj različitih proizvoda koji vam mogu pomoći u ovoj borbi, međutim ukoliko niste ljubitelj hemijskih proizvoda ili imate malu decu za koju ova sredstva nisu bezbedna, predlažemo vam tri biljke uz pomoć kojih ćete na prirodan način rešiti ovaj problem.

LAVANDA

Ova biljka predivne boje i mirisa obavezan je sastojak ormana naših baka. Osušena lavanda uspešno tera moljce i čuva nam odeću, ali je odlična i u borbi protiv komaraca. Uljem lavande možete namazati telo i na taj način se zaštititi, a lavanda u saksijama čuvaće vaš dom, terasu ili dvorište od komaraca i muva.

RUZMARIN

Aromatični začin koji volimo u kuhinji, odličan je prirodni saveznik u borbi protiv komaraca. Dovoljno je staviti ga na prozorsku dasku i čuvaće vaš dom od insekata. Stručnjaci savetuju da ruzmarin protresete, kako bi njegov miris bio intenzivniji. Ukoliko vas ipak ujede komarac, ulje ruzmarina vam može pomoći da ublažite crvenilo i svrab.

BOSILJAK

Još jedan začin omiljenih jela, koji svaki prostor ulepšava svojom bojom, mirisom i izgledom, odličan je repelent. Bosiljak svojim mirisom tera komarce, ali i druge insekte. Ako vas komarac ugrize protrljajte to mesto listovima od bosiljka i svrab će se smanjiti.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: