Prirodni balzam za negu usana

Sa dolaskom hladnih dana sve češći problem sa kojima se susrećemo jesu suva, ispucala koža, kao i ispucale usne. Usled česte izloženosti negativnim vremenskim uslovima, hladnom vazduhu i vetru dolazi do oštećenja kože.

Ispucale usne osim što su estetski problem, takođe mogu biti i veoma bolne. Kako ne biste došli u situaciju da vam usne ispucaju važno je da ih preventivno negujete preparatima namenjenim za negu usana.

Prirodni preparati su uvek najbolji za negu, a posebno oni za koje provereno znate sastojke koji se u njima nalaze. Zato vam u nastavku donosimo recept za prirodni balzam za negu usana koji sami možete napraviti u svojoj kuhinji.

Potrebno: pčelinji vosak, kokosovo ulje, stari karmin koji ne koristite, kalup u koji ćete izliti balzam i aroma za kolače po vašem izboru.

Recept: u razmeri 1:1 izdvojite kokosovo ulje i pčelinji vosak, a zatim ih na 60 sekundi ubacite u mikrotalasnu ili ih stavite u običnu džezvu na šporet i mešajte dok se sadržaj ne istopi. Nakon toga dodajte malo karmina u boji koji više ne koristite, nekoliko kapi arome za kolače po vašem izboru kako bi balzam što lepše mirisao i ponovo vratite na 60 sekundi u mikrotalasnu.

Rastopljenu smesu izlijte u kalup koji ste unapred pripremili, a potom ubacite u frižider kako bi se balzam stegao.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: