Prirodna maska koja će nahraniti kovrdžavu kosu

Kada su dobro negovane, kovrdže izgledaju ženstveno, šik, egzotično i veoma zanosno. Prirodnim kovrdžama je potrebna intenzivna nega, jer je takva vrsta kose često suva i veoma zahtevna. Ukoliko ste srećnica koja ih ima, redovno koristite preparate (poput šampona bez sulfata i maski) koji će je dubinski hidrirati i nahraniti, a različite preparate za stilizovanje kao što su pena, lak za kosu ili gel izbacite iz upotrebe.

Budući da su u prirodi ljudi oduvek pronalazili najkvalitetnije sastojke i od različitih namirnica pravili sredstva za negu i zdravlje, mi smo se i ovaj put okrenuli ka njoj i pronašli masku koja će nahraniti kovrdžavu kosu i učiniti je svežom i hidriranom. U nastavku vam donosimo recept za njenu pripremu.

Maska od jogurta, banane i meda

Za ovu masku vam je potrebna 1 zrela banana, 3 kašike jogurta i 1 kašika meda. Bananu i jogurt izblendajte, pa dodajte med. Dobro izmešajte i nanesite na kosu. Ostavite da odstoji 30 minuta, a zatim temeljno isperite kosu i operite je normalno.

Ova maska ima čudotvorna dejstva za kovrdžavu kosu. Banane su razlogom jedna od najprodavanijih i najzdravijih namirnica, čuvaju vlažnost i vašoj kosi daju sjaj.  Jogurt  je pun proteina i sadrži mlečnu kiselinu koja čisti vašu kožu glave od mrtvih ćelija kože, tako da vaša kosa može pravilno da raste.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: