Našminkaj se sama

Izolacija je pravo vreme da se posvetite sebi i radite sve one stvari koje vas ispunjavaju. Gotovo da ne postoji žena koja ne bi volela da poznaje tehnike i tajne profesionalnih šminkera, šta je to što treba da istakne, a šta da sakrijete na svom licu. Zbog toga smo od naše šminkerke Jelene Radosavović zatražili savete koji će nam pomoći da se što lepše same našminkamo.

Kada je u pitanju šminkanje kod kuće za svaki dan, Jelena nam otkriva osnovna pravila.

Priprema lica: Za pripremu lica potrebno je da poznajete svoj tip kože i koristite adekvatne proizvode. Za čišćenje koristite micelarnu vodu ili tonik, a nakon toga nanesite kremu za hidrataciju. Ukoliko je koža suva, pre šminkanja poželjno je uraditi i lagani piling, a nakon toga nastaviti sa hidratacijom. 

Puder: Što se tiče pudera takođe je bitno da poznajete svoj tip kože. Ukoliko je koža masna koristite pudere koji imaju mat završni efekat a ukoliko je suva koristite pudere sa većom hidratacijom. Da biste tokom cele godine imali odgovarajući puder, potrebno je da imate dva pudera, jedan svetlije i drugi tamnije boje kako biste mogli da ih mešate do vaše idealne nijanse. Pravilo pudera je da je 1/3 lica (deo vilične kosti) uvek nesto svetliji od ostale 2/3, da bi se uklopio sa vratom. Puder možete da nanosite četkom ili beauty blenderom. Beauty blender mora biti čisti i vlažan pre upotrebe. Tapkajte ga kako biste što lepše naneli puder.

Korektor: Korektor treba da bude nijansu do dve svetliji od pudera, kako bi istakao dimenziju na licu i osvežio ga, ali pazite na količine kako biste izbegli efekat skupljanja u pregibima i boricama oko očiju. 

Obrve: Obrve senčite senkom svetlijom za dva tona od vaše prirodne boje obrva kako bi izgledale prirodnije. Za to možete upotrebiti kosu tanku četkicu. Ukoliko je potrebno kombinujte sa olovkom u istoj boji kao što je i senka i koristite kratke lagane poteze. Ispod donje linije obrva možete tanko proći četkicom sa korektorom kako bi obrve izgledale urednije. 

Rumenilo i kontura: Osnovno pravilo za rumenilo i konturu u prahu je da je puder na licu prethodno setovan nekim translucentnim puderom u kamenu ili prahu koji se koristi za fiksiranje. Ovim se izbegava lepljivost lica nakon tečnog pudera i omogućava se lakše nanošenje proizvoda u prahu bez ostavljanja fleka. Poželjno je da konture u prahu ne sijaju, dok je rumenilo lepše ukoliko u sebi sadrži sjaj. 

Trepavice: Dva sloja maskare će istaći trepavice. Četkicu lagano pomerajte levo pa desno prilikom povlačenja maskare ka gore.

Ruž: Kako bi ruž lepše stajao, potrebna je dobra priprema usana pilingom i hidratantnim labelom. Tek kada su usne lepo pripremljene naneti olovku za okvir usana i ruž preko. Radi lepšeg izgleda, nakon ruža ponovo ivice pređite olovkom. 

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: