Počinje prvi internet regionalni festival teatra za decu

Prvi internet regionalni festival teatra za decu – PIR FEST održava se od 8. do 16. aprila u organizaciji Gradskog pozorišta Podgorica. Tokom trajanja festivala najmlađa publika će na Jutjubu sa početkom u 17 časova moći da pogleda predstave devet regionalnih teatara.

Festival je takmičarskog karaktera, predstave će biti vrednovane glasovima publike – lajkovima.

Pozorište “Boško Buha” iz Beograda prikazaće “Malu sirenu”, Gradsko kazalište lutaka iz Rijeke predstavlja “Avanture maloga Juju”, Pozorište mladih iz Novog Sada “Lepoticu i zver” , Pozorište mladih iz Sarajeva predstavu “Kekec”, Dečije pozorište Subotica “Par cipela”, Malo pozorište “Duško Radović” iz Beograda “Strašne priče braće Grim”, Pozorište “Pinokio” donosi predstavu “Knjiga o džungli”, a Crna Gora ima i još jednog predstavnika – Festival pozorišta za djecu iz Kotora sa projektom “Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi”.

Gradsko pozorište iz Podgorice iniciralo je, a većina pozorišta za decu iz regiona prihvatila, novu akciju koja omogućava deci da u vreme izolacije prate pozorišne predstave.

Respektabilni naslovi relevatnih regionalnih pozorišta čine PIR Fest jednim od najznačajnijih kulturoloških poduhvata u ovom delu Evrope kada je u pitanju teatarsko stvaralaštvo za mlade u vremenu zatvorenih pozorišnih zgrada, istaklo je Gradsko pozorište Podgorica u saopštenju.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: