Nar – sinonim za plodnost i veličanstvena voćka koja čuva vaše zdravlje

Uravnotežena ishrana predstavlja osnovu zdravog organizma, a ona između ostalog podrazumeva i svakodnevni unos voća. Današnji članak smo posvetili naru, jednoj od najlekovitijih biljaka egzotičnog izgleda koji se zbog velikog broja semenki smatrao simbolom plodnosti koji donosi sreću u kuću. Primetili ste da su police u radnjama prepune ovih voćki što i ne čudi jer je sada njegova sezona, stoga već danas priuštite sebi čašu sveže isceđenog soka i uživajte u njegovim blagodetima.

Nar važi za super voće i to nije tako bez razloga. Obiluje vitaminom C, nekoliko vitamina B, odličan je antioksidant (naučnici smatraju da je sok od nara bolji antioksidant i od zelenog čaja), a redovnim konzumiranjem pomaže i jačanju imuniteta, poboljšanju krvne slike, kvaliteta kose, kože i noktiju, a takođe usporava razvoj Alchajmerove bolesti. Peporučuje se  konzumiranje jednog nara dnevno, jer pozitivno utiče na hormone, zahvaljujući materijama sličnim estrogenima.

Ovo “rajsko voće”, kako ga mnogi zovu smatra se eliksirom mladosti jer sprečava starenje kože, odličan je za suvu kožu, hidrira je i obnavlja dubinski, snižava holesterol, štiti bubrege, štiti i regeneriše jetru, suzbija alergije, štiti od srčanih oboljenja, raka prostate, raka dojke, raka kože, reguliše metabolizam i krvni pritisak, štiti od infekcija i osteoartritisa.

Nar možete jesti na različite načine, u salati, možete piti sok od nara ili ga koristite kao dodatak slatkišima, a odličan je dekor mnogim jelima.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: