Maska od kvasca za brži rast i protiv opadanja kose

Žene svakodnevno treba da se neguju, ali nedelja veče ima posebnu draž kada su ti mali ženski rituali u pitanju, posebno ako je tmurna i kišovita, kao današnja.

Pisali smo vam o benefitima kvasca, kao i koliko je koristan za našu kožu kada ga koristimo u vidu maske, a današnji članak smo posvetili maski za kosu od ove namirnice.

Ono što je najvažnije, maska za kosu od kvasca je dobra za sve tipove kose. Mnoge žene će obradovati da ova maska sprečava opadanja kose i ubrzava njen rast. Pored toga, ova maska će vas osloboditi peruti, jača i obnavlja oštećenu kosu, ali i leči ekceme i seboreju.

Kvasac je bogat vitaminima i mineralima važnim za negu kose, kao što su vitamin B, cink, gvožđe i bakar i samo redovnom upotrebom ove maske možete očekivati odlične rezultate. Tretman ponavljajte jednom nedeljno u trajanju od 3 meseca i za to vreme nemojte koristiti agresivne šampone i preparate za kosu već se trudite da sve bude na prirodnoj bazi. Nakon 3 meseca napravite pauzu, pa potom ponovite tretman.

Ako masku ne koristite preventivno, već je vaš cilj lečenje oštećene kose, masku koristite 2 puta nedeljno.

Maska od kvasca i meda

Potrebno: kafena kašika meda, kašika toplog mleka, 20 grama svežeg kvasca i žumance.

U toplom mleku rastvorite med, a potom dodajte kvasac i ostavite na toplom mestu 15 do 20 minuta da naraste. Nakon toga dodajte žumance.

Izjednačite sve sastojke dobro ih mešajući i smesu nanesite na vlažnu kosu, umotajte je u kapu za tuširanje i peškir (ako nemate kapu za tuširanje može poslužiti i najlonska kesa), jer toplota podstiče aktivno dejstvo kvasca. Ostavite je da stoji oko sat vremena, a ako ste u prilici možete i duže. Nakon toga kosu dobro operite, na krajeve stavite regenerator ili prirodna ulja, što je zdravija opcija.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: