Kako uz pomoć maske od kvasca negovati lice

O nezi lica i tela svakodnevno treba voditi računa, ali prva asocijacija na nedelju, posebno jesenju, je šolja toplog čaja, omiljeni film ili knjiga, mirisna kupka i mali rituali za lepotu, kako bismo se pripremili za radne dane pred nama. Prirodna kozmetika je umnogome zdravija od raznih kozmetičkih preparata koje možete pronaći na tržištu, a mi vam predlažemo kako da sami napravite masku za lice od kvasca.

Kada pomislimo na kvasac prva asocijacija su nam hleb i peciva za čiju proizvodnju se koristi, a čijim konzumiranjem se umanjuju njegova korisna svojstva . Malo ko od nas zna koliko je on zapravo zdrav. Kvasac je bogat izvor vitamina B, koji pospešuje funkcionisanje nervnog sistema, a pored toga pomaže u regeneraciji kože, kose i noktiju. Sadrži 18 aminokiselina, glikogen, kao i  mnoge enzime i minerale.

Zbog svih svojih kvaliteta koje ova namirnica sadrži na magičan način deluje na našu kožu. Maska od kvasca podmlađuje kožu, čini je mekom i baršunastom. Ima mnogo recepata za pravljenje različitih maski za lice na bazi kvasca, uz kombinovanje sa drugim namirnicama. Mi vam donosimo recept koji će pomoći da zaštitite svoju kožu od hladnih dana koji su pred nama i uz redovno korišćenje zadržite njenu vlažnost i elastičnost.

MASKA ZA LICE OD KVASCA, MLEKA I MEDA

Za ovu masku vam je potrebno:

  • 30g svežeg kvasca
  • 1 kafena kašičica meda
  • 1-2 supene kašike mleka

Kvasac dobro izmešajte sa kašičicom meda, zatim dodajte toplo kuvano mleko kako biste dobili homogenu smesu. Masku nanesite na lice i držite 20 minuta, a potom isperite toplom vodom.

Uživajte u malim nedeljnim ritualima i vodite računa o sebi i svojoj koži.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: