Maska od jagoda koja zateže i hidrira lice

Koliko su jagode zdrave već smo vam pisali, a od davnina su osim u ishrani korišćene i za negu, pa su često sastavni deo kozmetičkih proizvoda. Maj je vreme kada ih možete jesti sveže, ali ujedno ih možete koristiti za pripremanje domaćih maski koje će osvežiti vaše lice i podmladiti vašu kožu.

Jagode su bogate vitaminom C koji je potreban telu kako bi proizvodio kolagen koji je zadužen za lepotu kože i mladost, a takođe jagode sadrže i elaginsku kiselinu koja je odlična za sprečavanje nastanka bora. Vitamin C ima pozitivan efekat na hiperpigmentaciju, dok će karoten povoljno uticati i na prisustvo melanina u koži, za koji je poznato se s godinama smanjuje.

Maska od jagoda pogodna je za sve tipove kože, hidrira kožu i zateže lice.

Recept:

Punu šolju jagoda očistite, dobro operite i ispasirajte. Zatim u smesu dodajte pola kašike sode bikarbone bez aluminijuma koja je odlična za čišćenje kože, kašičicu meda koji ima funkciju da dodatno nahrani lice i jednu supenu kašiku mleka koje ima umirujuće dejstvo. Sastojke dobro izmešajte.

Pre nego što nanesete masku, lice dobro očistite i umijte se mlakom vodom kako bi pore bile otvorene. Ostavite masku pola sata da deluje i nakon toga je isperite mlakom vodom.

Prve dve nedelje tretman možete ponavljati 2 – 3 puta nedeljno. Nakon toga, jednom nedeljno će biti sasvim dovoljno da koristite ovu masku.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: