Krastavac voda – moćan saveznik lepote i vitke figure

Poznato je koliko su krastavci zdravi i kako blagotvorno utiču na naš organizam, a da li znate koliko voda sa ovim lekovitim povrćem može biti moćan saveznik lepote i vitke figure?

Ukoliko želite da pročistite organizam, hidrirate ga, oslobodite se štetnih materija ili smršate, krastavac voda će vam veoma pomoći na putu do tog cilja. Krastavac voda poznata i kao čuvena “Sasi voda” dobila je naziv po Sintiji Sas (Chyntia Sass) koja je koautor knjige  “Dijeta za ravan stomak” odnosno  Sasi dijete.

Ovaj ukusan, a veoma zdrav napitak možete jednostavno napraviti od dostupnih namirnica iz kuhinje.

Sipjate 2 litra vode u stakleni bokal ili teglu (flaša je nepraktična). Svež krastavac operite, oljuštite i naseckajte na tanke kolutove. Limun dobro operite i isecite na kolutove, ali nemojte da ga ljuštite. Očistite koren đumbira i narendajte. Potrebna  vam je jedna kašika narednanog korena, ali se može napraviti i “Sasi” voda sa đumbirom u prahu, ukoliko ne nađete svež. Uberite i operite 12 listova sveže mente, ili dodajte kašiku suve mente.

Sve te sastojke stavite u teglu sa vodom i ostavite da prenoći kako bi voda pokupila vitamine i minerale. Pre prvog jutarnjeg obroka počnite da pijete krastavac vodu i u celosti je popijte tokom dana.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: