Koliko često treba da šišamo krajeve kose

Kosa se smatra simbolom ženstvenosti, ali samo onda kada je sjajna, uredna i zdrava. Česta tretiranja fenom, presom ili figarom, UV zraci, vetar, preterivanje sa farbanjem i drugim oblicima hemijskog tretiranja je mogu isušiti i krajevi će vam ispucati.  Nemoguće je kosu potpuno zaštititi, ali upotrebom kvalitetnih prirodnih šampona bez sulfata, kao i regeneratora, maski i pakovanja vaša kosa će biti daleko zaštićenija. Genetika, prirdno slaba kosa, stres, kao i neredovna i nepravilna ishrana su takođe razlozi za njeno češće pucanje.

Postoji jedan lek za ispucale krajeve i niz mera koje nakon toga morate pratiti. Efikasan lek za ispucale krajeve je redovno šišanje. Žene upravo zbog toga neretko postavljaju pitanje kako da neguju kosu i koliko često da šišaju krajeve kako bi bila zdrava.

Šišanje zavisi od tipa kose, pa je samim tim individualno. Optimalno, ako redovno brinete o kosi šišajte se na dva i po do tri meseca, kako bi se kosa obnovila i brže rasla. A brže će rasti samo ukoliko je redovno kratite. Koliko ćete kosu skratiti zavisi od toga koliko je “procvetala” i ispucala.

Koristite regeneratore i prirodna ulja, pažljivo sušite i češljajte kosu, potrudite se da je ne vezujete gumicama, ne češljajte je dok je mokra, ne trljajte vlažnu kosu, već je samo umotajte u peškir između 10 i 15 minuta, a nakon toga se potrudite da je osušite prirodnim putem, vežite kosu u pletenicu kada spavate, smanjite stres i hranite se zdravo. Ako želite negovanu kosu u svakodnevnoj ishrani unosite dovoljno cinka, gvožđa i folne kiseline. Adekvatni proteini i antioksidanti takođe štite kosu od oštećenja.

Pravilno se negujte i rešićete se nepotrebnih frustracija.

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: