Novi Sad je omladinska prestonica Evrope 2019.

Novi Sad je u 2019. godinu ušao kao omladinska prestonice Evrope. U tesnoj konkurenciji sa francuskim gradom Amijenom, britanskim Deri siti i Strabejn i italijasnkom Peruđom, Novi Sad je pobedio i poneo ovu laskavu titulu koju Evropski omladinski forum dodeljuje na period od godinu dana. U toku tog perioda, izabranom gradu se pruža prilika da kroz višenamenske programe prikaže svoj kulturni, društveni, politički i ekonomski život i programe razvoja za mlade.

Ideja OPENS-a (savez udruženja Omladinske Prestonice Evrope Novi Sad) je da podstakne mlade ljude na inovativnost i kreativnost, kao i da ih motiviše da budu inicijatori pozitivnih promena i pioniri kreativne industrije. Planirano je da preko 500.000 mladih iz cele Evrope učestvuje u različitim programima OPENS-a.

Svečano otvaranje Omladinske prestonice Evrope biće organizovano 26. januara, ceremonijom u Sinagogi, gde se očekuje prisustvo državnog vrha i evropskih zvanica. Posle toga sledi žurka na Spensu. Na besplatnom koncertu nastupiće svetski poznati izvođači kao što su Džeks Džouns, Ofenbah i Mahmut Orhan. Pred publikom će nastupiti i domaće zvezde Van Gogh, Marko Luis i Helem Nejse. Manifestacija počinje u 20 časova u Velikoj sali Spensa i trajaće do 4.30, a ulaz je slobodan uz obaveznu prethodnu registraciju na sajtu organizacije.

 

Još nema komentara.

Šta Vi mislite?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: